(13-08-2015, 15:38)menars : fakat hain diye bir daha oynamıcam falan mantıksız oluyor.
Son yorumlarda iki sefer beni de karıştırmışsın hala utanma belirtisi göstermeyen kötü lafın sahibi arkadaş ile beraber. Bu oyunu beraber oynuyorsak ve bir "oyun" oynuyorsak kimse kimseye "hain" deme ve yalan söyleme hakkına sahip değil. Mantıklı bi açıklaması olamaz. Ki ben harfi harfine açıklamamı yaptım.
(13-08-2015, 15:38)menars : yani oyunda herkes bencil olmalı
(13-08-2015, 15:38)menars : bu oyunun amacının en güçlü devlet olmak olduğunu sanıyorum
Bunlar dahil son yorumlarının hiçbirine katılmıyorum. Oyun anlayışın çok yanlış. Eğlenmek için oynuyoruz, habire entrikalar çevirmek, ittifaklarını 5 kuruşa satmak ve hunharca, abesce, anlamsızca genişlemek için değil. Dostlarına daimi yardımcı olursun, düşmanınla da adam gibi savaşırsın. Müttefikler de zırt-pırt değiştirilmez habire. Daha da; anlamlı ve eğlenceli bir oyun istiyorsan oyunun başlangıcında kendine bir ünvan ve hedef belirlersin ve onu yapmaya çalışırsın, ben bunu yapıyorum mesela, oyun çok çok daha eğlenceli oluyor harita boyamak yerine. Bencil olmak, yalan söylemek, hakaret etmek, saçma genişleyip en güçlü olmaya çalışmak bu dediklerimi kapsamıyor. Mesela ne işi var Rusya'nın Çin'de? Daha CW'deki Slav topraklarını almamışsın, hiçbir ilgin olmayan Çin'e annex atmışsın ve bir de CW'nin yanında savaşa giriyorsun. Osmanlı-İran, CW-Rusya gibi müttefiklikler oyunun dengesini bozar. Ya ben İngiltere olarak Fransa ile müttefik olsaydım? Olur muydu, olmazdı. Bu oyundaki amaç habire anlamsızca genişlemek değil beyler. Mesela Duman'ı aşırı takdir ediyorum bu konuda, tabi Petersburg ve Londra ile aşırıya kaçmış yalan yok.