11-09-2021, 22:18
Rome'2 maalesef böyle birçok problemi var. Kasma olayını ve optimizasyon problemini bir türlü çözemediler. Oyun başladığında felaketti. Oyundaki tüm DLC sahibim. Sistemin 8 gb ram, 2 gb ekran kartı NVDIA geForge 635 m. Oyunu orta ayarların bir tık üstünde 100 tura kadar kasmadan oynayabiliyorum ama PC'm biraz eski olduğu için ısınıyor ve kasmaya başlıyor. Öncelikle buraya kadar neleri yapman gerektiğini anlatacağım:
1) Deniz savaşlarında çok ilgilenmiyorsan ''LOW'' yap.
2) Barbarlar oynuyorsan ağaçları veya çimenleri ''LOW'' yapabilirsin
3) Kasmalar genelde sefer haritasında olmaz, oyunun sefer öncesi gezinirken map'da olur. Bu yüzden de işlemciyle alakalı bir şey bunu daha sonra anlatacağım.
4) Oyununuz NVDIA ise yüksek performansla başlat
5) Driver booster indirip oyunu oradan çalıştır
6) çözünürlüğünü düşür. (benim 1366 laptop ama ben 1200'lerdeki ayarla çalıştırıyorum çok fark olmuyo)
7) VSYNC'yi yani oyundaki sağ daki kutucuktaki dikey süzme mi dikey bir şey var o tikliyse kaldır onu. O çok kastırıyor
Ve son olarak bu ayarı bugün gördüm, denedim birkaç dakika işe yarıyor. Görev yöneticisine girip performanstan mantıksal işlemcine bak. orada kaç varsa, videodaki arkadaşın not defterinde açtığı klasörü bu sctripti orada öyle değiştir. Sanırım tüm bunlardan sonra işe yarayacaktır!!!
1) Deniz savaşlarında çok ilgilenmiyorsan ''LOW'' yap.
2) Barbarlar oynuyorsan ağaçları veya çimenleri ''LOW'' yapabilirsin
3) Kasmalar genelde sefer haritasında olmaz, oyunun sefer öncesi gezinirken map'da olur. Bu yüzden de işlemciyle alakalı bir şey bunu daha sonra anlatacağım.
4) Oyununuz NVDIA ise yüksek performansla başlat
5) Driver booster indirip oyunu oradan çalıştır
6) çözünürlüğünü düşür. (benim 1366 laptop ama ben 1200'lerdeki ayarla çalıştırıyorum çok fark olmuyo)
7) VSYNC'yi yani oyundaki sağ daki kutucuktaki dikey süzme mi dikey bir şey var o tikliyse kaldır onu. O çok kastırıyor
Ve son olarak bu ayarı bugün gördüm, denedim birkaç dakika işe yarıyor. Görev yöneticisine girip performanstan mantıksal işlemcine bak. orada kaç varsa, videodaki arkadaşın not defterinde açtığı klasörü bu sctripti orada öyle değiştir. Sanırım tüm bunlardan sonra işe yarayacaktır!!!