18-09-2021, 16:39
Geçen ay Great Horde ile bir oyun bitirdim "The Great Khan" başarısını almak için. Rusya ve İran bölgelerini aldım gerekli olan ama Çin'in tamamını alamadan sene 1821 oldu, ucu ucuna alamadım başarıyı. Great Horde başlığı olsa yazacaktım altına. Her neyse, Kazan ile son güncellemelerden sonra hiç oynamadım. En son 4 sene önce mi ne oynamıştım. Oynanışla ilgili güçlü tahminlerim var ama listeye aldım; önce oynayayım sonra onu da yazarım. Ancak tatar bölgesinde hakimiyet kurduktan sonra Great Horde, Kazan ya da Kırım çok fark etmiyor, benzer bir oynanış gerektiriyor. Şimdilik şu kadarını söyleyebilirim ki erken oyunda Moskova'nın önünü kesmek çok hayati. Osmanlı'yı erken oyun müttefik edinip Perm bölgesini erken oyunda alırsanız Rusların doğuya genişleme rotasını kesmiş olursunuz. Doğuya doğru genişleyemeyen ruslar bölgesel güç olma yarışında Polonya-Litvanya, Danimarka vs gibi güçlerden çok hasar alıyor ve bir süper güç haline gelmesi oldukça zorlaşıyor. Başlangıç için bunu hatırda tutmak yeterli olacaktır diye düşünüyorum.