[HS] Medieval 2 - Teutonic Hotseat: Eylül 2021 [Sohbet & Kronoloji]
Danimarka büyük oranda oyunu kazanmış, 2 hotseattir yaşanan şey oyuncuların kazanma ihtimallerinin bulunmadığı hamleler yaparak başka bir oyuncuya oyunu kazandırması. Benzer bir durum Britannia'da olmuş, İskoçya Galler'e savaş açarak oyunu İrlanda'ya kazandırmıştı. Aynı durum bu hotseatte özellikle HRE oyuncusunun hamleleriyle (toprak vermeler, beraber savaşmalar vs.) oyunu Danimarka'ya kazandırması şeklinde gerçekleşti. Ben bu durumun edinilen zaferi de ucuzlaştırdığını düşünüyorum. Başkasının saçma hamleleriyle kazanılan zaferin bir anlamı olmamalı.

Herkes kötü oynayabilir, örneğin ben kötü oynuyorum, 1 turda 4 yer kuşatıp 4'ünü de kaybetmişliğim var bu hotseatte. %56 ile kale kapısı açamamışlığım var. Ancak ne önceki hotseatte İskoçya, ne de bu hotseatte HRE/Novgorod oyuncuları kötü oynamıyorlar. Kötü oynayan oyuncuda suç bulunmaz zaten. Bu oyuncular "iyi oynamalarına" rağmen "kötü kararlar vererek" oyunu başka oyunculara kazandırıyorlar. Bu noktada "iyi/kötü karar vermek" de oyunun bir parçası değil midir diye düşünülebilir, ben bu durumu "nation ruining" noktasında değerlendiriyorum ve etkinliğin sağlığı açısından zararlı buluyorum.

Çok basit örnek Britannia Hotseatte ben yıkıldıktan sonra İskoçya'nın İrlanda'yı yenme şansı %0'dı, İrlanda hem askeriye hem de suikastçı sayısı yönünden İskoçya'nın çok ilerisindeydi. İskoçya'ya aile üyem kalmadığını, birkaç tur içerisinde yıkılacağımı söyledim. Grafik vs. atıldı, İskoçya'dan savaş ilanı yedim, aile üyem kalmadı ve yıkıldım. Boss'u yenince ekran credits'e geçti sanırım zira oyun ben yıkıldıktan sonra hotseat devam etmedi. Bu sebeple bu hotseatte herkese yazdım tek ülke kalana dek devam edecek diye. Hep birlikte izleyelim görelim HRE/Novgorod, Litvanya düştükten sonra Danimarka'yı nasıl yeniyor, ya da Litvanya yıkılınca oyun bitecek mi? İzleyelim, görelim.

Bir diğer husus oyuncuların diğer oyuncuların hamlelerini manipüle etmek için giriştiği "algı" çalışmaları, bunlardan birini geçtiğimiz tur RP'de tiye almıştım. Aynı hareket Britannia'da da gerçekleşti, Galler çok güçlü diye askeriye grafikleri vs. atıldı. Birebir aynı durum Teutonic'te de gerçekleşti. Yapan olarak bakarsak iki ihtimal var, ya yıllardır hotseat oynayan ve oyunda her tur "farklı mucizeler" yaratan bu oyuncular grafiklerin bir anlam ifade etmediğini bilmiyor, ya da bunu bilerek yapıyorlar. Her iki ihtimal de vahim ihtimaller. Oyunda yenilmekte sıkıntı yok ama diğer oyuncuların oyunu başkalarına kazandırma hamlelerinden ben şahsen sıkıldım, zira oyunu başkasına kazandırmak, kazanmaya oynayıp yenilmekten daha düşük seviye bir hareket. Savescumla generallerine en iyi traitleri toplamak için zaman ayıran oyuncular, giriştikleri savaş bittikten sonra nasıl bir durumda kalacaklarını düşünmeye zaman ayırmıyorlar. 

İleride bu tarz oynanışa dair ne gibi önlemler alabiliriz diye bakmamız gerekiyor.
[+] 1 üye Duman nickli üyenin bu iletisini beğendi.

Bu Konudaki Yorumlar
Medieval 2 - Teutonic Hotseat: Eylül 2021 [Sohbet & Kronoloji] - Yazar: Duman - 04-10-2021, 07:38

Konuyu Okuyanlar: 16 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.