Günlük: Vic3 - İlişkiler, Kötü Şöhret ve Çıkarlar
(15-10-2021, 19:44)Onur34 : Çift taraflı ilişki kısmı hoşuma gitti. İttifakların şekillenip değişmesi tek butonla halledilemeyecek bir hale gelmiş gibi. Tek sorunum infemy'de. Oyun çıkışında değiştireceklerini biliyorum. Ama bir eyalet için 62 infemy biraz fazla geldi bana. Vic2'de bir eyalet yanlış hatırlamıyorsam 20 ya da 22 idi. Barış zamanı yıllık düşüş de 1.5 olmalı. Uzun süredir oynamadığım için hatırlamıyorum. Burada yıllık 5 değerini görüyoruz ama toprak fethinden daha farklı şeylerle de infemy kazanacağımızı söylediklerini hesaba katarsak oyuncular infemy sınırı nedeniyle çok savaşmayacak gibi.
Not: İnfemy sınırını 100'e çektikleri şimdi aklıma geldi. Umarım oyunun çıkışında ayarını tutturabilirler şu infemynin.

Infamy değeri yapılan eylemin değeri kadar olacağını belirtmişler, yani almanyadan bir sanayi bölgesi ele geçirmek ile arabistanda gelişmemiş bi çöl toprağını ele geçirmek arasında fark olacak muhtemelen, öyle umuyorum. Ayrıca victoria 3 dönemi toprakların el değiştirmesi diğer paradox oyunlarının dönemine nazaran sık değil. Eu4 deki harita boyama veya hoi4'ün başlı başına bi dünya savaşını konu alması haritada çok oynaklık yaratıyor. Ama victoria döneminde toprak değişiklikleri scramble for africa(kolonizasyon), italyanın kuruluşu, almanyanın kuruluşu ve belki dünya savaşı ile alakalı.

Bu nedenle yanındaki ülkenin kafasına vurup alakasız bi toprağı almanın bedelini hem ülke içindeki karışıklık hem de diplomaside dışlanmışık ile ödenmesi çok normal olur, çünkü devletler arasında savaş çıkarmanın maliyeti victoria dönemi için oldukça yüksek.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Vic3 - İlişkiler, Kötü Şöhret ve Çıkarlar - Yazar: Wayfear - 18-10-2021, 06:54

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.