25-10-2021, 22:56
(25-10-2021, 22:27)Onur34 :,Film ile ilgili iki şikayetim var. İlk olarak Paul'un ünlü acı testi 1984 versiyonu kadar vurucu değil. Tabi korku duası, sesler ve başrolün abartılı mimikleri bir yere kadar kurtarmış sahneyi. Özellikle sonda attığı bakışlarla sınavı bitirmesi çok hoş ama bence Paul'un oyuncusunun en zayıf kaldığı sahne de bu. Acıyı mimiklerden vermek zor elbette ama hiç geçmedi o kısım bana. İkinci şikayetim de filmin genel olarak Fremenler ile tanışılan son yirmi dakikasıydı. Kitaptaki diyalogları tam hatırlamıyorum ama filmin son yirmi dakikasındaki bazı diyalogların biraz Marvel ucuzluğu koktuğu da bir gerçek. Ha son olarak. Araçlar muhteşemdi. İmparator'un kafilesi de keza öyle idi. İkinci kısımda İmparator Padişah nasıl olacak çok merak ediyorum. Uzay loncasını göreceğimizi sanmam. Kum Solucanları bu partta güzeldi. Bir biniş sahnesi görür müyüz dedim ama son beş dakikada iki saniye gösterdiler. Umarım ikinci part çekilir de güzelce görürüz filmin sonunu.
Zendaya dışında fremenlerde sıkıntı yoktu. Hepsi kısa ve öz şekilde konuşuyor kitaptaki gibide Zendaya sanki amerikada chill muhabbet ediyormuş gibi saydırıyordu. Son 20 dakika bizim oğlanın görülerle alakalı güzel bir ipucu veriyor. Uzay loncası, diplomasi, doktorun hanımını anlatması, jessica'nın paul'un yanında değilken nasılda tehditkar olduğunu gösteren yerler kesilmiş filmin süresi yetmemiş sadece ama yinede yeter çoğu şey güzelce işlenmiş. İkinci filmde gelirse off
俺たち 自由 に なれる の か ?