Ne marvelciler nede marvel sevmeyenlerin tam olarak kafalarında kurdukları şekilde çıkmadı bakalım genel görüş nasıl olacak bence iyi filmdi. Hatta Marvelin son 2 senedir çıkarttığı en iyi şey olabilir. Fragmanı izleyenler basit iyiyle kötünün savaşı kahramanlarımız canavarları tokatlıyor filmi bekliyordu ama alakası yok.
Öncellikle comic booktan plot twisti bildiğim için umutluydum ben ve onu yapmışlar. Asıl düşman deviantlar değil celestiallerin kendisi düşman dediysemde saf kötü değiller 'force of nature' gibi bir şeyler türkçesini tam çıkaramadım doğanın kendisi diyim.
Aksiyon sahneleri fena değildi güçler üzerine iyi düşünülüp uygulanmış bazı yerlerde dnd/crpg tadı aldım. Özellikle sersei ilk başta deviantı dondurup olduğu yere pinlerken crpglerde yağmur yağdırıp sonra buzla dondurma olayı aklıma geldi. Hiç kimse süper über güçlü değil güçlerini akıllıca kullanmaları lazım bi ikarus op olabilir.
Varoluşsal krizlerde özellikle anıların silinmesi olsun bunların proglamlanmış robotlar olması olsun replicantlar ve blade runneri düşürdü aklıma o tarz bir kafa açması var güzel.
Bazı karakterler çok az bir ekran süresi ile çok iyi karakter building yapıyor. Fakat bunun tam tersi Eternallerin lideri ajak ile angelina jolie'nin karakterleri bunların iç boş geldi.
Kötü kısımlarına gelirsek ikarus'un karakterini film boyunca geliştiriyorlar sonra intihar ediyor lol. İkinci bir filmde ailesiyle etkileşime nasıl geçeceğini neler yapacağını düşeceği durumları görmek isterdim.
Bide post-creditte Thanos'un kardeşini getirmeleri ve thanosu eternal olarak redcon etmeleri biraz zorlama geldi.
Titan'ın nüfusunun o kadar patlama yapmasının sebebi gezegende celestial büyüyor olmasıymış ama infinity warda o gezegene gittik patlamamıştı yani lol
Bide snaptan kaynaklanan cosmic energy celestiale gereken son enerjiyi verecek diye beklerken sadece nüfus önemli dediler.