13-11-2021, 10:59
Harika oyunmuş bu. Empire Total War'da Rusya ile kısa seferi kazanınca buna geçtim. Çoğu kişi berbat falan demiş neye istinaden böyle konuşabilmişler bilmiyorum. Senaryoları çok keyifli. Savaşlar çok daha atmosferik. İtalya campaign'inde rush yapmadan oynayayım dedim süre yetmedi, en son Venedik'ten geçiş alıp yardıra yardıra gittim on turda falan kazandım. Dün de Mısır senaryosuna geçtim. Bayağı bölge var ve isyan çok çıkıyor sanırım din farkı sebebiyle. Bugün tamamlamaya çalışacağım. Napolyon dönemi bildiğim bir dönem değil. Açıkçası Napolyon'un hayatı da bana anlaşılmaz gelmiştir hep. Sürgünden dönüp nasıl bu kadar güçlendiği, Mısır'dan Rusya'ya kadar devasa bir coğrafyada savaşacak cesareti nasıl bulduğu gibi soruların cevaplarını az da olsa anlamamı sağlar belki.
Ha yine de tur bazlı strateji olması bu oyunlara ket vuruyor bana kalırsa. Harita üzerinden de gerçek zamanlı olarak ilerlese ne harika olurmuş - Knights of Honor gibi bir örnek var - Yoksa harita detayları falan harika. Eskiden mecburen bu sistem kullanılmış ancak günümüzde artık geçerliliği kalmadığını düşünüyorum - ki yakın zamanda Wasteland 2-3 oynayıp bitirmiş, tur bazlı rpg oyunlarını seven de birisiyim -
Ha yine de tur bazlı strateji olması bu oyunlara ket vuruyor bana kalırsa. Harita üzerinden de gerçek zamanlı olarak ilerlese ne harika olurmuş - Knights of Honor gibi bir örnek var - Yoksa harita detayları falan harika. Eskiden mecburen bu sistem kullanılmış ancak günümüzde artık geçerliliği kalmadığını düşünüyorum - ki yakın zamanda Wasteland 2-3 oynayıp bitirmiş, tur bazlı rpg oyunlarını seven de birisiyim -
Bilincin her türlüsü hastalıktır.