03-01-2022, 16:31
Reddit'te bir üye, PDX oyunlarının duyurularını bir tabloda bir araya getirmiş ve bir yazı yazmış. İlginç bir veri. Yazısının tamamını çevirmedim. Alıntı başlığındaki linke tıklayarak Reddit'e doğruca konuya gidebilirsiniz.
Reddit Üyesi :Victoria 3'ün ne zaman çıkış yapacağı ile ilgili oldukça fazla spekülasyon vardı, bu yüzden geçmiş PDS oyunlarının kilometre taşlarının nasıl göründüğünü görmek için bazı verileri bir araya getireyim dedim. Verileri burada görebilirsiniz: Google Docs Linki
Paradox Development Studios'un son 5 yılda sadece 2 oyun çıkardığını (elbette eski oyunlar için çok sayıda DLC ile birlikte) unutmak kolay. Çıkan bu 2 oyun olan CK3 ve Imperator: Rome'a bakarsanız, birbirlerine oldukça benzer bir yol izlediler.
- Oyun duyurusu: Oyunun çıkışından ~1 yıl önce
- Oynanış videosu yayınlanması: Oyunun çıkışından ~3,5 ay önce
- Çıkış tarihi duyurusu: Oyunun çıkışından ~3 ay önce
Vic3 benzer bir pazarlama senaryosunu takip ediyorsa, bu, diğer birçok kişinin de söylediği gibi, ilk hedeflenen çıkış tarihinin Mayıs 2022 civarında olabileceğini düşündürür. Böyle diyorum çünkü geliştirici ekibin duyurudan sonra hedeflerini değiştirmek zorunda kalıp kalmadığına dair hiçbir fikrimiz yok.