09-02-2022, 18:45
(09-02-2022, 17:14)takagi-san : Oyunu birkaç aydır oynuyorum, yavaştan öğrenmeye başladım. Türkiye ile oynarken Yunanistan, Suriye, Bulgaristan'ı aldım. odak ağacımda 'reconfigure turkish foreign policy' odağını yaptım. Anladığım kadarıyla önümde 3 ayırıcı seçenek var. ya Sovyet'lere yaslanacam ya faşist olarak alman ve İtalyanlara devam edeceğim
ya da İngiltere Amerika yanlısı olacağım. şuan zaten alman İtalya faşist birliğindeyim, Sovyetlere yanaşsam bulunduğum İtalya alman faşist gurubumun desteğini kaybeder miyim? sizce ne yapmalıyım hangisi daha kazançlı?
Hem İngiltere'ye hem Sovyet'e hem de Almanya'ya aynı anda yanaşabilirsin. Bazı kısımlarda Almanya'nın sana karşı olan görüşü düşebilir ama sıkıntı yaratacak kadar sorun olmaz. İngiltere kısmında ''Join the Allies'' focusuna kadar hepsini alabilirsin sanırım. Bu kısımda dikkat etmen gereken ''The Chester Concession'' focusu var. Bu focusu yapmadan önce ABD ile ilişkilerini yükseltebildiğin kadar yükselt ki anlaşmayı kabul etsinler. Sovyet kısmında da yine ciddi bonuslar var. Burada da yine ''Anti-Bolshevik Mediterranean Bloc'' ve ''Readdress the Montreux Convention'' kısmına gelene kadar olan focusları tamamlayabilirsin fakat Sovyet kısmını tamamlamadan önce mutlaka İngiltere kısmını tamamla çünkü burada demokratik ülkelerle aranı fazlaca bozacak bazı focuslar var. En son olarak da Almanya kısmını bitirebilirsin. Ardından zaten Axis'de olduğun için ''Join the Axis'' focusunu atlayıp oradan devam edersin.