24-04-2022, 21:00
Diziyi düzenli olarak izledim ve genel olarak Alef'i beğendim. Bu yazıda Alef'in beğendiğim yönlerinden ve beğenmediğim yönlerinden bahsedeceğim. Dizinin senaristi Emre Kayış, yönetmeni ise Emin Alper. Eğer "Abluka" ve "Tepenin Ardı" filmlerini izlediyseniz Emin Alper'in tarzından biraz haberiniz vardır. Bu filmde ise kendi tarzının dışında bir filme kendi imzasını atmayı başarmış. Dizinin İstanbul'da çekilmesinin birçok dezavantaji olsa da ekip üstesinden çok güzel gelmiş. İstanbul'un çoğu dizi ve filmde gösterilmeyen yüzünü bu yapımda görebiliyoruz. Çarpık kentleşme, kirli hava, kalabalık... Görüntü ve ses yönetmenlerini çok başarılı buldum. Sizi bu kasvetli hikayeye çok çabuk bir şekilde çekiyor ve sıkılmadan devam edebiliyorsunuz. Diziyi izlemenizi tavsiye ederim zaten kısa olduğu için kısa sürede bitireceğinizi düşünüyorum. -Agora Haziran Sayısından alıntılanmıştır.
Güzel bir başlangıçtan sonra büyük umutlarla başladığım hatta arkadaşlarıma önerdiğim ve izledikten sonra pişman olduğum bir sezondu. Ben oyuncu seçimini hiç beğenmedim baş rol Taner Ölmez zaten beğenmediğim bir oyuncu olmasına rağmen yine de iyi iş çıkarttığını düşünüyorum. Yan karakterler ise berbat diyebilirim. Seri ilginç bir konuyu, kötü bir şekilde işleyerek sizi sıkıyor ve belki bu tarz film veya dizilerin en istemediği şeylerden biri olan; olay örgüsünün devamını basit bir şekilde anlayabiliyorsunuz. Daha söylenecek çok şey var ama diğer üyelerle beraber tartışmak daha iyi olabilir.
Mutlu sonlar canımı çok sıkıyor....