08-05-2022, 03:57
Ben Wingfield(Kanatalanı?) Hanesi lideri Anarawd.
Fife(Dunfermline) ve daha sonra başkentimizi taşıyacağımız Gowrie(St.Johnston) kontluklarına "Kılıç Yoluyla Fazilet" getirdik.
Art arda gelen zaferler sonrası hayalim olan farklı kültürlerin ve dinlerin bir arada yaşadığı Büyük İskoçya'ya daha da yakındım. Ta ki kuzeyli kabilelerin gelip tüm İskoçyayı yağmalayıp daha sonraları Ragnar'ın oğlu olan İvar komutasında Buchan kontluğunu gasp etmesi gerçekleri görmemi sağladı.
Bu Viking bozguncularından nasıl kurtulacağımızı düşünürken aklıma aklıma klasik Anglosakson taktikleri geldi böl parçala yönet. İvar'ın yemek yerken ölmesi kesinlikle Tanrı'nın biz inananlara bir hediyesiydi! Ancak bu seferde kuzeyli savaşçılar İvar'ın oğlu Barid komutasına girdi. Onunda durdurulması hatta belki de yok edilmesi gerekliydi. Kolları sıvadım ve en iyi bildiğim işi yapıp bir suikastçı gönderdim. Suikastçı işini başardı ancak kaçarken yakalandı. Uzun süren işkenceler sonucunda ölürken suikastta benim parmağım olduğu gerçeğini ağzından kaçırmıştı. Tüm dikkatleri üstüme çekmiştim ve gelecek hayallerimden vazgeçerek hanedanı mı kurtarmak adına Adalar dükü Yüce Şef Daniél'in vassallık teklifini kabul ettim. Her şey Bağımsız Büyük İskoçya için.