22-05-2022, 01:16
(22-05-2022, 00:16)Ladonen : Hızlı anlaşma yapmam gerektiği için ülkenin küçük bir kısmını farketmeden bölmem dışında (söylesen iade ederdim bir toprağı) ne herhangi bir kural çiğnedim ne bişi yaptım müttefik aldığım ai ülkelere laf ediyorsun kendin 1 tane müttefik alıyosun o da brittany bu oyun diplomasi oyunu sürekli birileriyle 1v1 atmak istiyosan metin2 tam sana göre bir oyun ayrıca ben sana multi başlamadan önce anlaşma da önerdim üstteki topraklarım dışında kalanı veriyim savaşmadan oyun sonuna kadar oynayalım diye başkentime çıkmakla dahi tehdit ettin beni.Ben ülkeyi bölmen konusunda hiç birşey söylemedim mesajımda. Şikayet ettiğimi nerden çıkardın?
Kötü diplomasinin kurbanı oldun yapacak bir şey yok zaten ilk yaptığımız savaştan sonra ayrılman gerekiyordu ikinci savaşta force limitin iki katına çıkınca savunma yapmış değil iki ülkeyi de çöp yapmış oluyosun bunun örneğini muscovy ve poland'da bu multide gördük ben bunun önüne geçmek için diplomasiyi kullandım yoksa senin yaptığını yapmam gerekirdi ki o şekilde de alırdım ordum senden çok üstündü emin ol ama beni 50 yıl geriye götürürdü. Castile olayı ise tamamen şans işi ben sana zaten aragon ile savaş açacakken castile aragona pu düştü kurallarda bununla ilgili bir şey yazmıyor aynı tarafta savaşta olamaz gibisinden, sadece müttefik olamazsın diyor ve ben de olmadım ai aragon ve player portekiz ile müttefiktim(burgundy, napoli sana pu düştüğü için onun bağımsızlık savaşıyla girdi müttefiğim değil) bunu hem planlayamayız hem planlasak bile castile'in aleyhine bi olay onu yavaşlattı niye kabul etsin önceki minor multide ben ilk yıldan başka bi ülkeye pu düştüğüm için etkinliği bırakmak zorunda kaldım şans işi tamamen.
(dipnot: oyun başında sadece tek bir tıkla scotlandı müttefik alsan bu multi senin multin olurdu)
Rehosttan sonra yeni oyun açılmasaydı görürdük güzel diplomosini. Oyunda rehosta gidiyoruz oyun yeniden başlıyor ve burgundy ve aragon ikiside beni rival alarak başlıyor, sen ally teklif ediyosun ve seninle ally oluyorlar. Ve buna iyi diplomosi mi diyorsun? Savaşmadan sana surrender verdim 5 borç bile çektiremedin o savaşta bana. 10 yılda hepsini ödedim savaş açarken senden çok daha güçlüydüm ve öyle 2 katını falanda geçtiğimi niye düşünüyosun anlamadım. aragon + burgundy ile ally olmanı stratejik başarı gibi anlatıyorsun, şansına öyle geldi ki dediğim gibi aslında onu da haketmedin.
Ama bak şunu dersen anlarım:
-Portekizi o savaşa nasıl getirdin?(Kazancı yok savaştan, -savaşı ilk portekiz başlattı bu arada gemilerimi dövüyordu dedim heralde ticaret gemilerimiz kapışıyo, sonradan ayıktım adam ordu getirmiş- gerçek hayatta para falan mı teklif ettin?)
-Kastili nasıl getirdin?(Kastilin de kazanabilceği birşey yok, adam bağımsız bile değil)
Bak işte bu ikisini ikna etmek ciddi bir zeka ister.
Oyun başında english channelı sana bırakmamı istedin, sen kimsin knk işgalci olan topraklarını vermiyorsun? Benim yarım kadar gücün yok, öyle açılışta balına zar gelcek ve diplomosi zaferi diyceksin. İkinci savaşa kadar ne iskoçyada, ne irlandada top oynatamadın, beni yenmene rağmen Avrupadaki müttefiklerini bile avusturun gölgesinde aldın. O kadar müttefiğine rağmen oyuncu ülkeleri alakasız savaşlarına gelmese yine kaybediyorsun.
Savaşa yaklaşık 5 gp(aragon, burgundy, castille, portekiz) getiriyorsun bir de buna diplomatik zafer diyorsun. O savaşta portekiz olmasaydı bile çok şey değişirdi.
Yalnızlığıma rağmen o kadar kaybeden konumundaydın ki iskoçyanın ordusunu kaale bile almadım, iskoçya ordusunu dövüp ülkesini işgal edicektin. Birde ordan kurtarcaktın. İlk savaşta şansım mı vardı 10klık ordusu mu beni kurtarcaktı? İlk savaşta o kadar uğraştın aklın sıra borç falan çektin limiti fazlasıyla aşan sendin ben surrender verince hepsi boşuna gitti. O kadar korkmana gerek yoktu, aragon+burgundy sen karanda otursan yine kazanırdın :D. Savaştan sonrada savaşlarıma hiç bir şekilde müdahale edemedin madem kazanacağına inandın, önümü kesseydinde görseydik gücünü.
(21-05-2022, 23:50)Aytaç : @clnn Sen yine iyi dayandın. Terörist Kastilya 1450 yılında Floransa'yı yok etmek üzere tüm gücüyle İtalya'da işgal yapıyordu. Sarı terör ve dostlarına dikkat edin arkadaşlar...
Ne dayanması, ülkemle wc atsam bu kadar eğlenmezdim. Portekiz ve Kastilyayı o savaşta Fransada görmek beni gerçekten güldürdü :)