03-11-2022, 02:40
(01-11-2022, 11:45)yafeshan :(01-11-2022, 07:43)Sezar : Osmanli' nin petrol bakimindan pek sikinti yasamayacak gibi.
Benim canimi sikan nokta ise herhangi bir maddenin uretimini arttirinca oldugu gibi exporta gitmesi. Baskasindan alip yine baskasina satiyorum sacma bir sekilde. Laisez faire ve free trade e sahip olmasan bile bu oluyor, tariffler pek ise yaramiyor.
Ben de cok sinir oluyorum bu duruma. Başkasının benim ulkeme kurdugu ticaret yolunu neden kesemiyorun ki. Umarim ticarette bu tip opsiyonlar eklerler. Oyuncu ulkesi cogu zaman boyle kritik urunleri ilk uretmeye baslayan oluyor ve sonrada tüm dunya senden cekmeye basliyor. Satmak istemiyorum kardesim, tursusunu yapicam.
Boşta duracağına satılsın. Sübvansiyon yapılmadığı sürece boşta duran mal demek çalışanın taş yemesi demek. Ben petrolde +6k açık verdiğim dönemde millete petrolü verip çok iyi kâr ettim. Oyunda kritik malların kârlı olması çok iyi olmuş. Girdilerimi petrole çevirince zaten bütün exportları iç pazara yönelttim. Liberal olmama rağmen öncelik içpazar gibi.