Hikaye: Valentinianus
Tabii bağımsız olduktan ve Romagna kralı olduktan sonra Papa bana öfke duydu ama bir şey yapamadan öldü. Bende hemen Roma'yı almak için yeni Papa II. Marinus'a savaş açtım. Ne yazık ki bağımsızlık için ordumun yarısını feda etmiştim ve Papa hemen yardım buldu. Çok geçmeden savaşı kaybetmeye başladım. Nihayetinde savaşı kaybettim ve 1.000 altın kaybettim. 4 yıl boyunca borcumu ödemek için uğraştım ama Papadan nefret ediyordum. En sonunda borcumu ödemek için Yahudileri sürgüne gönderdim ve mallarına el koydum. 1004 yılında Papaya tekrar savaş açtım ve bu sefer Romayı ele geçirdim.  Papa ise bir şey yapamadı çünkü artık ellerimdeydi. Sarayını ele geçirdim ve kendi sarayım yaptım. İtiraf etmeliyim ki hayatımda bu kadar büyük i haşmetli ve güzel bir saray görmedim. 1 yıl sonra Papa II. Marinus öldü ve yerine yakın bir dostum ve silah arkadaşım olmuş olan III. Marinus çıktı. Onun sayesinde Katolik krallara istediğimi yapabilirdim. Fakat bazı cahil krallar gücümün farkında değildi. 1007 yılında Britanya imparatoru Edmund bana Papalık topraklarını Papaya geri vermek için savaş açtı. İşin trajikomik tarafı ise Papa bana bu savaşta yardım etti Arles kralı ve Piemont contuda öyle. .ok geçmeden İtalya'ya yolladığı ordularını tek tek ezdik. Bütün bunların üstüne ilkesinde bir isyan çıkmıştı ve ya barış yapacaktı ya da işgal edilecekti. O da bir kez olsun akıllı davranarak barışı seçti. 1007 yılında Sonunda barıştık. Lakin artık kendimi iyi hissetmemeye başladım. Yavaş yavaş öldüğümü anladım artık 68 yaşındaydım nasıl olsa. Son günlerimi barış içinde geçirmek için saraydan çıkmama kararı aldım hem zaten sağlığım kötüydü saray dışına çıkamazdım. Şu an ise ölüm döşeğindeyim. Çok fazla zamanım kalmadı farkındayım bu yüzden bu otobiyografiyi yazıyorum ki torunlarım bunu okuyup ders çıkarsın veya dedelerinin yaşantısını öğrensin. Hoşça kalın.roma.jpg

Efenim bir hata veya sevmediğiniz bir yer varsa rica ediyorum söyleyin. Bu sayede kendimi geliştirebilir ve daha iyi yazabilirim.

Efenim bir hata veya sevmediğiniz bir yer varsa rica ediyorum söyleyin. Bu sayede kendimi geliştirebilir ve daha iyi yazabilirim.
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 2 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 24-01-2023, 04:05
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 24-01-2023, 05:05
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 24-01-2023, 16:42
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 24-01-2023, 17:58
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 24-01-2023, 19:01
Valentinianus - Yazar: Elefsar - 25-01-2023, 10:47
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 25-01-2023, 14:25
Valentinianus - Yazar: Elefsar - 25-01-2023, 21:11
Valentinianus - Yazar: Hanno barca - 26-01-2023, 19:31

Konuyu Okuyanlar: 3 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.