31-01-2023, 00:10
(30-01-2023, 21:40)Legnica : bu biraz kendini inandırmak gibi bir durum, tabi saygı duyarım herkesin bir görüşü var, hem microsoftun aoe serisini yapan orijinal geliştiriciyi durdurduğu detayını unutuyorsun zaten bu akla gelince o yorumun düzmece oldugu anlaşılıyor sahi bi desene neden seriye yıllarca ara verildi ?
Burada 20 yıldır ortalıkta dönen ve tek dayanağının bir afiş olduğu teoriden bahsediyoruz. Ben "ortada hazırlanmış bir plan yok gibi duruyor" dediğim için mi kendimi inandırmış oldum? Ensemble Studios'un kapatıldığını biliyorum, seriye ara verildiği ise doğru değil. Ensemble'ın kapatıldığı 2009'dan günümüze kadar farklı stüdyolar sürekli olarak Age of Empires markası için eklentiler ve oyunlar çıkarmaya devam ettiler. Eğer Age of Empires 4 neden bu kadar gecikti diye sormaya çalışıyorsan da yanlış kişiye soruyorsun, Microsoft'un oyun departmanından ben sorumlu değilim. Düzmece dediğin alıntıyı da aradım buldum 6. dakikada kendin görebilirsin: Video . Tam olarak hatırladığım gibi söylüyor. Gerçekten seriyi tarihte doğrusal olarak ilerletmek istemiş olabilirler ama görünen o ki elimizde bu afiş dışında ne bir tasarım görseli ne de başka bir şey yok. Bunu göz önüne aldığımızda sizin dediğinizin aksine "orijinal geliştirme planı"ndan hatta bir "plan"dan söz edilemez bile, varsa elinizde bir bilgi lütfen paylaşın. Tüm bunların dışında da gerçekten community'nin isteği bu yönde mi diye de ufak bir arama yaptım ve şu ankete denk geldim. Söz konusu anketin 15. sorusunda Age 4'ün hangi çağda geçmesi gerektiği soruluyor. Bu arada size bir tavsiye, herkesin görüşüne saygı duyuyorsanız bir dahaki sefere yoruma "düzmece" diyerek başlamayın, düzgünce kaynağını sorun zaten cevap alırsınız. İyi forumlar.