Beklediğime değmeyen bir bölüm oldu. Herkes çoğunluk olarak 3. bölümün temposundan rahatsız olmuştu en son ama ben nedense 3. bölümü sevmiştim ağır olmasına rağmen fakat 4. bölüm bana çok zorlama geldi.
Joel ile Ellie arasındaki baba kız yakınlaşmasının ilk yaşandığı bölüm olması açısından önemli gibi gözükse de bunu çok daha akıcı bir tempoyla da yansıtabilirlerdi. Sırf 44 dakikayı tamamlamak için oyuncuların anlamsız uzun beklemeleri olsun ve hikayeye bir şey katmayan diyaloglar olsun çok sıkıldım. 44 dakikanın toplasam 14 dakikası ancak kayda değer şeylerin yaşandığı ve hikayeyi ilerlettiği kısımlardı. Geri kalan koskoca yarım saat boş. Tek bir bölüme göre kesinlikle kötülemiyorum ve genel olarak şu ana kadar ben sevdim diziyi ama artık gerçekten biraz aksiyon tarafında bir şeyler sunmaları lazım. Bölümler arası aralık çok uzun sürüyor ve bir bölüm yüksek tempodayken ve beklentileri yükseltirken diğer bir bölüm tempoyu aşırı düşürmeleri diziye olan olumlu bakış açımı olumsuz etkilemeye başladı.