14-04-2023, 23:24
(14-04-2023, 21:37)dark prens :(14-04-2023, 18:21)Penetrator God : Günlük yayınlamayı bırakıp artık oyuna güncelleme yapsalar çok iyi olacak. Adamların full oyun diye yayınladıkları ama erken erişim olan oyunlarını geliştirme süreçlerini hayretle takip ediyorum. Bunlar Steam'de günlük yazmak için oyunlarını eklemişler herhalde. Gerçekten vaat edilen oyunu bu gidişle hiçbir zaman göstermeyecekler.
Bildiğim kadarıyla hiç bir paradox oyunu tam olarak çıkmamıştır. Adamlar oyunun beta halini satıyorlar sonra oyun betalıktan çıkıyor. Oyun hala beta seviyesinde. İçerik olarak boş. Geliştiriciler rol yapmaya daha çok odaklanıyorlar. Oyuncular ise oyuna yeni mekaniklerin eklenmesini istiyor. Bu sene de muhtemelen çok önemli bir dlc çıkarmadan bitecek.
Geçen sene bu kadar kötü değildi. Güncelleme falan geliyordu ama 2023 yılı CK3 için gerçekten ağır bir yıl olarak başladı aynı şekilde devam ediyor. Sürekli geliştirici günlükleri yayınlıyorlar sanki millet okuyormuş gibi. Oyunun çıkışının 3. yılına doğru gidiyoruz ama daha erken erişim sürecinden bile çıkamadı oyun içerik olarak. Yılbaşı itibariyle büyük bir DLC yayınlamaları gerekiyordu ardından ufak eklentilerle hızlı bir şekilde devam etseydiler tamam diyecektim fakat sizin dediğiniz hiçbir şey yapmaya niyetleri yok belli ettiler. Benimde hiçbir umudum kalmadı oyunun en azından DLC'ler olmadan oynanabilecek tam bir içeriğe ulaşmasına artık. Bu şirketin tüm oyunları böyleydi ama CK3 karşı özellikle bir art niyetleri var geliştirme sürecini aşırı yavaşlattılar. Oyun satmasa ve oyuncu olmasa anlayacağım ama 3 yıldır bütün bu rezil geliştirme sürecine rağmen büyük bir kitleye oyun ulaştı ve devamlı olarak aktif kalabalık bir oyuncu kitlesi de sabırla oynamaya devam ediyor. Paradox için bunlar yeterli değil herhalde. Muhtemelen oyunun tek kişilik tarafını umursamıyorlar en başından beri. Çoklu oyuncu desteğine güveniyorlardır.