Hikaye: Aurelius
20230531185904_1.jpg

Ben Sardinya dükü "büyük" Euphemio'yum. Bu yazdıklarım ise hanemin itibarını korumak ve arttırmak için yazdığım bir kitaptır. Benden itibaren her hane üyesi hükümdar olduğu süre boyunca kendi hayatlarını bu kitaba yazacak ve hanemizin tarihini şekillendirecek. Bu göreve başlayan kişi ise benim. Öncelikle hanemi tanıtmak gerekir. Atalarım kendi soyunu adi imparator Commodus'un piç erkek evladına dayandırırlar. Biliyorum bir insanın kendi atasından adi diyerek bahsetmesi beklenmedik bir şey ama imparator Commodus iyi biri değildi. Gelelim hanenin nasıl Sardinya'ya geldiğine. Babamın söylediklerine göre Commodus'un piç evladı olan Ceaser , Commodus'un ölümünün ardından öldürüleceğini düşünerek Sardinya'ya kaçmış. O zamandan beri 50 yıl geçmiş ve atalarım kendilerini bir filozof ve savaşçı olarak imparatorluğa hizmet etmek için adamışlar. Lakin hiçbir zaman kendi soylarını imparator Commodus'a dayandığını söylememişler. Artık imparatorluk çöktü. Barbarlar imparatorluğun batısını işgal ederken doğusunda ise Yunan bir devlet kendine "Roma" deme cüretinde bulunuyor. Lakin onların da barbarların sonunu gerçek imparator soyu bitirecek yani benim hanem. 

2Q.png

Hayatıma Kartaca harabelerinde gözlerimi açtım. Babam o zamanlar dedemden evlendiğini saklamış ve ondan gizlice Tunus'a giderek ondan kaçmış. Ben doğana kadar çoğunlukla paralı askerlik ve özel öğretmenlik yaparak geçimini sağlamış lakin bir contun evladı olduğu anlaşılınca Tunus'tan kaçıp Kartaca harabelerine gelmiş. Hiç görmediğim annem ise beni orada doğurdu. Doğumumun ardından babamın söylediği kadarıyla elinde bir imkan olmadığı için Sardinya'ya dedemin yanına gitmiş. Başlangıçta dedem beni kabul etmekte zorlansada nihayetinde beni kabullenmiş. Lakin bu kabullenişin bir şartı vardı. 20 yaşıma kadar iyi bir asker olmazsam verasette bulunamazdım. Babam ise annemin ölümünün ardından bekaret yemini etmişti. Haliyle bana büyük bir yük düşüyordu. 20 yıl boyunca Akdeniz'in çeşitli yerlerinde paralı askerlik yaparak tecrübe kazandım. Tüm bu seferler içinde Roma'da iken bir hanımefendi ile tanıştım. İsmi Elizabeth olan bu hanımefendi soyluydu. Onunla yaşadığımız olayları kısa kesicem ama özetle şunu bilseniz yeter. Onunla evlendik ve ilk karım oldu. Nihayet 20 yılın ardından Sardinya'ya döndüğümde dedem sevinmişti. Zira babamı ne yazık ki Carcinos denen bir hastalık yüzünden kaybetmiştik. 
2A6C28F236FA9C7BDDFDDC6C7595E3B7BC9824CF.png

Ne yazık ki Sardinya'ya gelişimin birkaç gün ardından dedemde vefat etmişti ve böylece hükümdarlık hayatım başladı. Tam 44 yıl boyunca süren ve şu an bile devam hükümdarlığımdan sizlere şimdi bahsedeceğim.

220px-Martorana_RogerII2008.png

Efenim umarım beğenirsiniz zira hem oyun içi görüntü hem de resim koymaya biraz daha özen göstereceğim. Zaten yükleme işinin kolay bir yolunu buldum.
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 2 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 20:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 22:56
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 18:12
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 19:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 23:22
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 18:08
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 21:39
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 23:38
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 04-06-2023, 20:28

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.