Hikaye: Aurelius
images.png

Ana karaya çıkartma için donanmayı hazırladığım sırada Barbar kral ve ordusu Corsica'ya çıkartma atmıştı. Hemen ordumu Cinarca'dan Corsica'ya götürdüm. 18 Mart 822 yılında Barbar kral Desidarius ile karşı karşıyaydım. Desidarius ile görüşme talep ettiysem de reddedildim. 1 gün sonra Corsica muharebesi gerçekleşti. Savaşı kazandığım gibi Desidarius'u esir almıştım. Savaşın ardından Corsica'yı ele geçirdim ve 1 yıl sonra kendimi Sardinya ve Corsica'nın kralı ilan ettim. Sıradaki feth edeceğim yer Roma'ydı. Tam 17 yılın ardından sonunda hak iddiamı kanıtladım ve Roma üzerinde hak iddiası çıkardım. Lakin hak iddiasını çıkartsam bana pahalıya patlamıştı. Bu yüzden işgali 4 yıl kadar geciktirmek zorunda kaldım. 

(840 yılı İtalya haritası)
20230531000103_1.jpg

20230531000125_1.jpg
(840 yılı dünya haritası)

Nihayetinde 842 yılında Papa II. Clemens'e savaş açtım. Savaşa Katolik krallarında dahil olacağını biliyordum bu yüzden paralı bir asker grubu olan Sardinya bölüğünü tuttum. Savaş ilanımın hemen ardından bütün ordumu donanmaya yerleştirip Roma'ya yelken açtım. Ne yazık ki Roma'ya çıkartma atamazdım zira Papalık muhafızları çoktan Roma'daydı. Bu yüzden Capua'ya çıkartma attım. 8 Nisan 842 yılında Capua'ya çıktığımda Papalığa Lombard barbarların da katıldığı haber aldım. Fark etmedi. Elimdeki 8 bin kişilik ordu ile karşımdaki 12 bin kişilik orduyla savaşmaya gidiyordum. 15 Haziran 843 yılında Roma gittim ve orada Papalık ordusuyla karşılaştım. Karşımda İtalya'nın en güçlü , en tecrübeli , en sadık ve en cesur askerleri vardı. Karşımda böyle bir orduyu görünce göz yaşlarımı tutamadım. Bu orduyu yenerek şanım artacaktı. 17 Haziran 843 vakti Roma muharebesi gerçekleşti ve savaşı ucu ucuna kazanarak onları yendim. Zaferimin ardından Roma'yı ve Papanın sarayını işgal ettim. Ne yazık ki sarayın işgali sırasında bana "zalim" lakabını kazandırtan bir olay gerçekleşti. Papa ailesini saraydan çıkartmıştı ama yeğeni Fasuta hala saraydaydı. Disiplinsiz bazı askerler zaferin verdiği sarhoşlukla Fasuta'ya tecavüz etmeye çalıştılar. Zavallı kadın kendini kullandırtmamak için intihar etmiş. Lakin o günahkar asker grubunun başı olan bir komutanım kızın cesedine soğumadan tecavüz etmiş. Bu korkunç haber bana ulaştığında onu yakalatıp hapsettim. Sonra da onu kazığa bağlayıp önce derisini yüzdürdüm ardından ise yaktırdım. Bu yüzden insanlar bana "zalim demeye başladı çünkü o komutanı masum zannediyorlardı. İstedikleri kadar desinler bana fark etmezdi. Bu olaya katılmış olan askerleri ise çarmıha gerdim. 

Z.png
Aut viam invemiam aut viam creo
[+] 1 üye Hanno barca nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 20:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 31-05-2023, 22:56
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 18:12
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 19:58
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 01-06-2023, 23:22
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 18:08
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 21:39
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 03-06-2023, 23:38
Aurelius - Yazar: Hanno barca - 04-06-2023, 20:28

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.