![640px-Portrait_Caliph_Abdulmecid_II.png](https://cdn.discordapp.com/attachments/461141749356560396/1117835494227714139/640px-Portrait_Caliph_Abdulmecid_II.png)
Saltanat için yeniden dekore edilip düzenlenmiş Yıldız Sarayı'nın bahçesinde kızım Dürrüşehvar'ın ikinci portresine son dokunuşlarını yapıyordum ki yaverimin telaşlı sesini sağ gözü mahvetmeme neden oldu. Fransız ve İngiliz İmparatorluklarının teklifleri ile Kapitalist ve Komünist Liderlerin tehditleri altında geçen haftaların sonunda bir gün kendime izin verip rahatlamak istemişken karşılaştığım bu rezalet sinirlenmeme sebep olmuştu. Neyse ki sinirle hareket ettiğim günlerin üstünden yıllar geçmişti. O yüzden sakince yaverime döndüm ve beni neden rahatsız etmesinin nedenini açıklamasını bekledim. "Sultanım Fransızlar Almanya sınırını aşmak için yığınak kuruyorlarmış. Amerikalılar bütün uçaklarını kuzeydeki havaalanlarına yığmışlar ve Sovyetler de Fransa ve İngiltere liderlerine büyük bir konferans için davetiye yollamış." Her gün aynı şey. Kaç senedir durmadan savaşıp duruyoruz ama ne komşularımız ne de divanım savaşa bir türlü doymak bilmiyor. Derin bir iç çekiyorum. Sovyetler toplanıp Fransızların önerilerini değiştirmeden önce onlarla masaya oturmaktan başka çarem yok gibi.
Açık Mektup :Osmanlı Sultanı, Orta Doğu'nun Koruyucusu, İslam Halifesi ve Balkanlar Fatihi 2. Abdülmecid'ten İngiltere Kralı Edward, Fransa İmparatoru 6. Napoleon ve diğer dünya liderlerine;
Son Almanya ve İtalya savaşından sonra iyice gerginleşen diploması atmosferinin büyük bir savaş dışında hiçbir şeye gebe olmadığı gayet açıktır. Bu durumda bize tekliflerini sunan İngiltere ve Fransa delegelerine en içten teşekkürlerimizi sunuyoruz. İki teklifi de etraflıca ve uzun süreli bir şekilde değerlendirmemizin ardından vardığımız kanı Fransa'nın hem savaşı kazanma olasılığının daha yüksek hem de bize daha faydalı olduğudur. İngilizlerin önerdiği Ortaasya ve Kafkaslar zengin topraklar olsa da oranın tebaası Osmanlı hakimiyeti görmemiş kimselerdir. Öte yandan İngilizlerin elindeki Yunanistan, Kuzey Balkanlar, Levant, Mısır ve Trablusgarp eski Osmanlı topraklarıdır ve buranın halkları kafkaslar ve orta asyanın aksine yönetimimize çok daha kolay bir şekilde adapte olabilecektir. Toprak meselesi dışında İngiltere ve Osmanlı'ya karşı Sovyet, Fransız, Amerikan savaşında galip İngiltere olursa bu dünyada Osmanlı ve İngiltere dışında bir güç kalmayacaktır. Bu durumda tam potansiyelimize ulaşamadığımız için toprak bütünlüğümüz İngiltere'nın merhametine kalmış olacak. Ama öte yandan Sovyetler, Fransa ve Amerika ile beraber biz savaşı kazanırsak masada topraklar adilce dağıtıldığı sürece kimse ötekinden güçlü olmayacak. Bu nedenle savaşın kaçınılmaz olduğu bu çaresiz zamanlarda Fransızların teklifini kabul ediyoruz.
Allah önümüzdeki büyük savaşta ölecek milyonlara merhamet etsin.