30-09-2023, 15:20
Twitch üzerinden yayınları izledim. Gözlemlediğim bazı durumları aktarmak istiyorum.
Yani genel olarak Troy'u biraz geliştirip sürmüşler. Tam oyun ücretini kesinlikle hak etmiyor böyle. Troy'a 2-3 mod kurup benzer bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Ve ayrıca Shogun'daki gibi bölge temasını hissedemiyorsunuz. Yani antik Mısır kültürüne ilgiliniz olsa dahi, dönemin ruhunu yakalamakta zorlanabilirsiniz.
- Kampanya Troy'a çok benziyor. Kaynaklar bile bire bir aynılar, görselleri bile aynı. Kampanya arayüzü de aynı.
- Event göstergeleri ve eyalet özellikleri yapı olarak Troy ile aynı.
- Eyalet değişkenleri de Troy ile aynı, nüfuz, mutluluk, büyüme vb.
- Bina yapım ağacı ve arayüzü Troy ile aynı.
- Araştırmanın yapısını değiştirmişler ama mantık Troy ile aynı.
- Savaş alanında da işte birimler üzerindeki işaretler, skill işaretleri falan da Troy ile aynı.
- Birim türleri (sapancı, mızrak fırlatıcı, sopalı vb.) Troy ile aynı.
- Muharebe sonrası 1v1 animasyonlar Troy ile aynı.
- Savaşlardaki yapay zeka aşırı kötü. Misal 3v3 yakın menzilliler karşılıklı muharebedeler, düşman arkasına menzilli geçirtip saldırtıyor, ama YZ boşta olan birimlerini falan o tarafa çevirmiyor. Zaten engage'e giren birimler beyaz bayrak çekmediği sürece ayrılamıyorlar. Troy'da da vardı bu.
- Savaş meydanında çok fazla sıkışma var, sadece ön saf savaşıyor, arkadan başka birim gönderiyorlar onlar arkada bekliyor. Sanki bazı TW oyunlarında araya yardırarak düşmanla temas ediyordu birimler.
- Birim kartlarını çok beğendim, tasarımları güzel olmuş. Predynastic Egypt ve Egypt: Old Kingdom oyunlarındaki tasvirlere çok benziyorlar btw. Bunda da TW:TK gibi iki farklı çeşidi de kullanabiliyorsun sanırım.
- Menzilli birimler Troy'a göre baya güçlü olmuşlar.
- Savaş alanında hava durumu doğrudan birimleri etkiliyor, fırtınada birimlerin moralleri yavaş yavaş düşüyor misal.
- Eyaletlere outpost olayı gelmiş.
- Karakter gelişimleri değiştirilmiş, daha iyi gözüküyor.
- Diplomasi etkileşimleri Troy ile çok benzese de, bazı geliştirmeler de mevcut.
- Çok fazla event geliyor, konuları ve içerikleri de okumaya değer gördüm. Seçenekler de hoş olmuş.
- Kraliyet ailesi olayı fena olmamış, çeşitli yollar izlemenize ve çeşitliliğe izin veriyor gibi geldi.
Yani genel olarak Troy'u biraz geliştirip sürmüşler. Tam oyun ücretini kesinlikle hak etmiyor böyle. Troy'a 2-3 mod kurup benzer bir tecrübe yaşayabilirsiniz. Ve ayrıca Shogun'daki gibi bölge temasını hissedemiyorsunuz. Yani antik Mısır kültürüne ilgiliniz olsa dahi, dönemin ruhunu yakalamakta zorlanabilirsiniz.