Osmanlı Rehberi ( Zor )
Ben de tam eski günleri yâd etmek adına Darthmod'da zor ayarda bir Osmanlı oyunu açmıştım, rehberin zamanlaması benim için çok iyi oldu. Hiç de alışılmışın dışında olmayan bir şekilde yine dört taraftan düşmanla uğraşıyordum. Avusturya ve Venedik donanmaları limanlarımı ablukaya alınca büsbütün iflas etmesem de ekonomim çıkmaza girdi. İran'ın kalitesiz askerleri neyse de, Venedik ve Avusturya'nın hat piyadelerine karşılık elimdeki en iyi seçenek onlara kıyasla kötü olan Isarelys'ti. Sayı üstünlüğüyle muharebeleri bir türlü kazanıyordum fakat özellikle de zorluğun yüksek olmasından ötürü düşmanlar kaçmak bilmiyordu ve muharebeler kısa sürede epey zahmetli bir hâle geldi. Daha çok bu sebepten oyuna devam etme isteğimi kaybettim, modu kapatıp vanilla da oynayabilirim belki.

Organ Gunlar hakikaten düşmanın moralini bozma konusunda çok iyiler, birkaç mermi yiyen düşman birlikleri hemen kaçmaya başlıyor. Yalnız Organ Gunları askerlerimin arkasında konuşlandırdığımda illa kendi birliklerimi vurma vakaları yaşıyorum. Siz buna nasıl engel oluyorsunuz?

Ordu kompozisyonunda yeniçeri kullanılmasını önermişsiniz ama onların kilidi açılana kadar ne önerirsiniz?

Berberileri himayeden çıkarmaktan ve ittifakı iptal etmekten bahsetmişsiniz, faydaları olmadığını biliyorum da hamileri olarak kalmanın bir zararı var mı?

Son olarak elinize sağlık, oyuncuyu tur tur belirli bir rotayı takip etmeye mecbur bırakmadan gayet kapsamlı ve okuması keyifli bir rehber yazmışsınız. Diğer ülkeler için de aynen bu tarzda rehberlerinizi görmeyi isterim.
IbnE9P2.gif
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: kaplankhan - 07-12-2023, 20:09
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: Attila the Hun - 07-12-2023, 20:50
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: kaplankhan - 07-12-2023, 21:30
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: Attila the Hun - 07-12-2023, 21:45
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: kaplankhan - 07-12-2023, 21:59
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: Númenorë - 16-12-2023, 17:54
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: kaplankhan - 09-01-2024, 18:11
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: Númenorë - 09-01-2024, 19:02
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: kaplankhan - 25-01-2024, 03:20
Osmanlı Rehberi ( Zor ) - Yazar: Númenorë - 25-01-2024, 11:58

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.