17-05-2016, 01:26
(17-05-2016, 00:21)magaminight : Sanırım iki kitap önerisinde bulunabilirim, şimdilik.Koku okumasamda nasil bir sey oldugunu isitmistim cidden guzel seruvenli bir hikaye okumanizi bende tavsiye ediyorum.
Reşat Nuri Güntekin - Acımak kitabını öneririm. Önereceğim bu iki kitap arasında türü bizim yaşantımızda görebileceğimiz en iyi türlerden: dram. 1928 yılında yayınladığı bu eserde Güntekin; çalışkan başarılı fakat zaaf gösterenlere karşı acımasız olan Zehra öğretmen ile babası Mürşit'in bakış açılarından dramatik bir yaşam öyküsü anlatıyor.
Patrick Süskind - Koku kitabını mutlaka ve mutlaka öneririm. Çıktığı vakitlerde oldukça olay yaratan bir kitap. Gerçekte alışılagelmiş satırların oldukça dışında kalan, toplumsal eleştiri kitabı. Kitabın kahramanı tüm insani duygulardan yoksun, salt kokulara karşı görülmedik ölçüde duyarlı ve istediği kokuları üretebilmek için cinayet işlemekten çekinmeyen bir katil.
Carl Sagan-Cosmos=>Bilime bakis acinizi hatta belki dininizi bile degistirmeye yaran bir bilgi kutuphanesi olan kitap(hatta en son sayfalarda evreninin baslangicindan bugune kadar olan zamani ozet gecmesi cok guzel olmus)
Richard Dawkins-Tanri Yangilisi=>Bitirmedim ama kitap hakkinda cok saldiran bir sekilde yazilmis diyorlar haklilar ama dinlerin kara yuzlerini cok guzel on plana cikaran bir kitap alip okumalisiniz.