Cities skylines mı yoksa cities skylines 2 mi?
Maket hobi oyunu demek biraz ağır ve haksız olmuş bence. Maket oyunu ben hiç oynamadım bilgisayarda. Trafik sıkıntısı, bütçe, ölümler, işçi-eğitim sorunları, toplu taşıma sorunları ya da doğal afetlerin maket gibi hareketsiz ve görseli ön planda olan bir yapıda bulunacağını düşünmüyorum. Eğer sınırsız bütçe ile doğal afetler olmadan oynuyorsanız yine de trafik sizi zorlar. Yanlış anlaşılmak istemem, single player bir oyunda isterseniz en zorda challenge oynayın, isterseniz hile yaparak oynayın buna kimse karışmaz ama maket demek de haksız olmuş bana göre. Hatta birinci oyun dlc olmadan görünüşü aşırı kötü. Buna rağmen, son 2-3 yıldır takip etmiyorum ama cities ile kategorisinde yarışacak oyun piyasada yok.

İkinci oyundaki yol sistemi birinciye göre çok daha iyi ve esnek. Bu oyun yol ile başlar daha fazla açıklamaya gerek yok. Optimizasyon sıkıntıları var maalesef ama Todd Howard gibi rtx4090'lı sistemde fps drop yiyen vasat bir oyuna, "pc sisteminizi güncelleyin" gibi bir açıklama yapan bir geliştirici de yok. Burada birinci oyununun ilk hallerini hatırlatmak isterim. Tek şeritli yolların yönünü değiştiremiyorduk zamanında. Birinci oyunun şimdiki haline bir bakın.

Dlc konusunda ise, kozmetik dlc'ler her yerde her oyunda eleştirilir. Cities'in çoğu dlc'si tamamen boş ve kozmetik değil. Bana göre birinci oyunda mutlaka alınması gereken dlc'ler mevcut. Burada üzücü olan şey ise birinci oyunda, ana oyunda yada dlc ile eklenen bazı şeylerin ikinci oyunda olmaması misal custom parklar. Muhtemelen dlc ile gelecek.

Hangisini tavsiye edeceğimize gelirsek. Ben ikisinin de oynanması taraftarıyım. Hatta önce birinci sonra ikinci. Çünkü ikinci oyun daha tam oturmadı ama her yeni gelen patch ile bir sorun çözülüyor. Bu ikinci oyunun oynanamaz bir durumda olduğunu göstermez gayette oynanıyor. İlla bir tanesini seçmek gerekirse birinci oyunun gelişiminden dolayı ikinciyi seçerim ve risk alıp geleceğe yatırım yaparım.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Cities skylines mı yoksa cities skylines 2 mi? - Yazar: fff7 - 09-01-2024, 12:23

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.