24-01-2024, 15:39
Total War Forum için yaptığım tabloyu Paradox için de yapmak istedim. Steamdb üzerinden aldığım veriler ışığında 2023 Ocak ile 2024 Ocak verilerini karşılaştırdım. Paradox oyunları için TW'den daha fazla bir düşüş söz konusu. Özellikle bu ay ortalama önemli ölçüde düşmüş. Yıl ortalamasına göre %20 civarında düşüş var.
Paradox oyunlarında çok ciddi bir dalgalanma unsuru var. Hepsinde DLC çıktıktan sonra oynanma sayıları normalin en az 1.5 katına, bazılarında 3 katına çıkmış, hatta Imperator'da 8 katına falan çıktığı dönem var. Ancak bu DLC değişimli artışlar 2, bilemedin 3 ay içinde tekrar eksilmiş. Veriler çeşitli olaylardan etkilenmiş özel bir durum olabilir. Daha fazla vakit ayıramadığım için burada bıraktım. Tabloyu sizler yorumlayın.
Paradox oyunlarında çok ciddi bir dalgalanma unsuru var. Hepsinde DLC çıktıktan sonra oynanma sayıları normalin en az 1.5 katına, bazılarında 3 katına çıkmış, hatta Imperator'da 8 katına falan çıktığı dönem var. Ancak bu DLC değişimli artışlar 2, bilemedin 3 ay içinde tekrar eksilmiş. Veriler çeşitli olaylardan etkilenmiş özel bir durum olabilir. Daha fazla vakit ayıramadığım için burada bıraktım. Tabloyu sizler yorumlayın.
Oyun | Oynanma Sayısı | Değişim |
---|---|---|
Hearts of Iron 4 | 40,0 bin | -%21,9 |
Europa Universalis 4 | 19,7 bin | -%16,9 |
Crusader Kings 3 | 16,0 bin | -%18,4 |
Stellaris | 11,7 bin | -%44,3 |
Victoria 3 | 6,8 bin | -%41,9 |
Crusader Kings 2 | 2,6 bin | -%29,7 |
Victoria 2 | 0,8 bin | -%27,3 |
Imperator: Rome | 0,7 bin | %0 |
Toplam | 98,3 bin | -%25,9 |