29-02-2024, 14:05
(29-02-2024, 10:02)Voidian : Son hali diğer Paradox oyunlarına kıyasla hiç te kötü sayılmazdı. Niye hiç tutmadının cevabı basit, oynaması eğlenceli bir oyun değildi.1) EU'da da bir sürü ilgi çekici olmayan ülke var hatta HOI için bile bu denebilir ama detaylandırdıkça bu ülkeler ilgi çekici hale geldi ya da geliyor, hatta Victoria'da da Zulu falan gibi ülkeler var bu da farklı oynanış zorlukları sunuyor ki bu da ileride umuyorum daha renkli olacaktır. Yani illaki tarih nerdü olmaya gerek yok, iyi, dengeli, detaylı bir oyun sunduktan sonra pekala çok rahat oyuncu çekilebilir.
1. büyük sıkıntısı o dönemde o kadar geniş kapsamlı bir Strateji oyunu çok zor. Roma,Kartaca ve Yunanistan dışındakileri sadece döneme çok ilgi duyan tarih nerdleri bilir ve ilgisini çekebilir. Diğer tagların kimliklerini hep en ufak ilgimi çekmeyen cart curtlar olarak gördüm. Kapsamı o kadar geniş tutunca da doğal olarak tüm haritayı oynanabilir kılmak için gereksiz bir çaba harcarken bu 3'lü için özel, oturaklı ve zevkli oynayışlar sunamıyorusun.
2. büyük sıkıntı o dönemdeki bir oyunun en temelinde Akdeniz kıyıları etrafında şekillenmesi mecburiydi. Fakat oynayışta bunun üzerine en ufak bir yönelim yoktu.
Bunu sanırım daha önce de forumda söylemiştim. Imperator: Rome'un idealde, sadece Akdeniz etrafı bölgelerinden oluşan bir haritadan ibaret, ufak bir yan oyun olması lazımdı.
2) Bu da üsttekiyle bağlantılı aslında, oyunun adı Rome, buralarda olması beklenebilir tabii ki ama tarih sadece burada atmıyordu. Yukarıdaki konuya tekrar dönüyoruz, sen atıyorum çok alakasız bir bölgeye DLC yapıp, dengeli bir şey sundun da mı insanlar beğenmedi?
Son kısım yan oyun değil belki ama ne kadar mümkün pek anlamamakla beraber, CK3 için bir DLC gibi bir şey olsa ve tarih aralığını da epeyce bir genişletse nasıl olurdu diye merak etmiyor değilim fakat sanırım mümkün değil en azından 5 - 10 sene için.