Oyun kurallarını milleti sırtından vurmak için kullanacaksan işimiz var. Madem ittifaklık yasak ittifaklığı bitirirsin olur biter. Ben ortak düşmanlarımızı yendikten sonra zor zamanımda benim kültürümdeki vassalımın bağımsızlığını desteklemek niye? Bu da oyun prensiplerinde yazıyor mu?
(14-08-2015, 01:57)Duman : Benim kurduğum oyunlarda bulunacak oyuncular bu prensipleri ve oyun anlayışını kabul etmiş olmalıdır.
- Savaşlar net bir sebeple açılır, savaş sebebi sınırda hak iddia edilen 1-2 toprak olabilir veya benzer kültürdeki farklı devletlerin özgürleştirilmesi olabilir ancak direkt olarak bir ülkeyi yıkmak için savaş ilan edilemez. Dolaylı olarak da olsa bir ülkenin yapısına kastedecek davranışlarda bulunulamaz (örneğin Avusturya'ya gireyim de negatif prestije ulaştırana kadar işgal edeyim PU'ları dağılsın)
- Oyuncular saf bir şekilde oyundaki ülkelerinin konumları üzerinden diplomasi ve politika yürütmelidirler, diğer oyuncularla iyi geçinmek veya başka bir oyuncudan hazzetmemek müttefiklik veya savaş sebebi olamaz.