02-09-2024, 16:50
156 saat sonrasında bitirdim, oyundaki son bölge hariç tüm haritaları tamamladım, hikayenin bitiş şeklinden dolayı son bölgeye geçmeyeceğim.
Tüm oyunlar diziler ve filmler arasında en kötü ve en yavan Loki tasvirini bu oyunda gördüm. Mitolojiye ilgi duyan biri olarak Thor ve Odin gibi sıkıcı nispeten tanrılara nazaran Loki her zaman daha çok ilgimi çekmiştir fakat Valhalla sebebiyle Odin'e sempati beslemeye, Thor'u desteklemeye başladım. Ortalama oyuncuyu tavlamak için Loki'ye Fenrir için "oğlum, o benim oğlum, oğluma zarar vermeyin" gibisinden bir hassasiyet eklemişler. Loki'ye birçok farklı motivasyon kaynağı verebilirlerdi ama oğlum da oğlum demesi hikaye ilerledikçe antipatik hale getirdi. Tüm bunlar yetmezmiş gibi hikayenin sonunda Loki kazanmakla kalmadı aynı zamanda tamamen tesadüf eseri Staff'ın üstüne düşüp günümüz dünyasında dirildi. Yani Leyla adam gibi staffı bir kenara koyayım dese tüm plot çökecek.
Ayrıca Animus eskiden anısı canlandırılan kişinin soyundan gelen kişilerce kullanılıyordu diye hatırlıyorum, şimdi mezarın yanında olunca herkes Animus'a geçebiliyor herhalde, bir tur da ben Eivor olayım şeklinde bitti hikaye.
İzlediğim birçok yapımda veya oyunda "kötü adam kazansa" diyen biri olarak bu oyunun bitiş şekli hiç hoşuma gitmedi. Oyuncu olarak Eivor ile empati kurmamız gerekiyor, Eivor ile oynarken Loki'nin reenkarnasyonu Basim'in sinsiliğini çevirdiği oyunları görüyoruz, Eivor'un anıları üzerinden Odin'e geçiyoruz bu sefer Loki'nin sinsiliklerini ve çevirdiği oyunları görüyoruz, oyunun sonunda Loki Eivor'un mezarının üstünde ben kazandım diyor. Loki'nin kazanmasıyla bir sıkıntım yok ama tipine kadar itici/sinsi tasvir edilmiş antagonistin Animus'a geçip ana karakteri oynadığı bir hikaye birçok yönden problematik geliyor bana.
Hikayenin olumlu kısımları:
Ayrıca Animus eskiden anısı canlandırılan kişinin soyundan gelen kişilerce kullanılıyordu diye hatırlıyorum, şimdi mezarın yanında olunca herkes Animus'a geçebiliyor herhalde, bir tur da ben Eivor olayım şeklinde bitti hikaye.
İzlediğim birçok yapımda veya oyunda "kötü adam kazansa" diyen biri olarak bu oyunun bitiş şekli hiç hoşuma gitmedi. Oyuncu olarak Eivor ile empati kurmamız gerekiyor, Eivor ile oynarken Loki'nin reenkarnasyonu Basim'in sinsiliğini çevirdiği oyunları görüyoruz, Eivor'un anıları üzerinden Odin'e geçiyoruz bu sefer Loki'nin sinsiliklerini ve çevirdiği oyunları görüyoruz, oyunun sonunda Loki Eivor'un mezarının üstünde ben kazandım diyor. Loki'nin kazanmasıyla bir sıkıntım yok ama tipine kadar itici/sinsi tasvir edilmiş antagonistin Animus'a geçip ana karakteri oynadığı bir hikaye birçok yönden problematik geliyor bana.
Hikayenin olumlu kısımları:
- Reenkarnasyon teması
- Bazı shire görevleri ilginçti
- Ragnarr'ın oğulları
- Jorvik arcı
- Basim
- Order görevleri önceki oyunlara nazaran daha heyecansızdı, twist yoktu
- Jotunheim, Asgard vs yeterince farklı değildi
- Snotinghamshire arcı
- Dag'ın motivasyonu daha fazla işlenebilirdi