03-09-2024, 15:59
Yani yeni güncelleme sonrası oyunun güzel olduğu noktalar var ama genel olarak oynanmıyor pek.
İyi yanlarını saymıyorum. Kötü tarafları yeterince perdeliyor.
Hayır TW: ToB seven adamım, beni nasıl sıkmayı başardınız cidden. Gerçi Troy da çok sarmamıştı...
- Bi kere oyun yavaş ilerliyor, harita çok büyük. Çok fazla ülke/fraksiyon var.
- Birimler birbirlerine çok benziyor, görsel olarak farklılık çok bariz olmadığı için tatmin etmiyor.
- Savaşlar yavaş geçiyor, lethality yükseltince de menzilliler çok güçlü oluyor. Warhammer'da 20 dk sürmeyen savaşlar bunda yarım saat sürüyor.
- Kaynak sistemi çok uğraştırıcı. Yani başta iyi gibi geliyor, tek tek düzenliyorsunuz taktik yapıyorsunuz vesaire, ama bi süre sonra sıkıyor. Çünkü sürekli ticaret anlaşması yapmanız gerekli, her 5-10 turda bir yenilemeniz gerekiyor. Başta özellikle taş bulabilmek için herkesle anlaşma yapmaya çalışıyorsunuz. Kampanya haritasında geçirdiğiniz sürenin yarısı diplomasi ekranında ticaret anlaşmaları ayarlamakla geçiyor.
- General yetenek sistemi çok yavan. Yani Warhammer'dan sonra hiç çekilmiyor.
- Binaların buffları dandik tasarlanmış. Birbirine çok benzeyen özellikler var aynı kategorilerde, strateji çeşitliliği sunan bi mekanik değil. Outpostlar güzel olmuş, daha efektif olmaları da beklerdim bir yandan.
- Hanedan mekanikleri sırf farklı bi şey olsun diye koymuşlar gibi. Her tur gossip atmaktan gına geldi. Modunu yapmışlar onun da.
- Grafikler güzel ama kampanya haritasında gpu fazla çalışıyor nedense, optimizasyon eksiği var gibi.
İyi yanlarını saymıyorum. Kötü tarafları yeterince perdeliyor.
Hayır TW: ToB seven adamım, beni nasıl sıkmayı başardınız cidden. Gerçi Troy da çok sarmamıştı...