oyun çok keyifli olmasına rağmen çok eksikleri göze çarpıyor. yorumların da bir kısmını okudum. katılmamak elde değil. öncelikle ekonomik sistemle alakalı kafamda soru işaretleri var. şöyle ki oyunun temeli pazar mantığına bağlı. pazarı dengede tutmak ,halkın ihtiyaçlarına cevap vermek ,istihdam sağlamak aslolan işimiz. oyundaki yatırım havuzu sağ olsun kafasına göre inşaat yaptığı için hiçbir zaman pazar dengelenmiyor. yaptığı inşaatların çoğu küllüm zarar ediyor.verimlilik yerlerde geziyor. yani bunu ayarlamak için planlı ekonomiye mi geçelim be kardeşim. yapay zeka da doğal olarak yapılanmasını yapamıyor. oyunu kavradıkça fark yaratacak ekonomi kurmayı öğrendim sayılır. 1915 yılında rakiplerime gsyh olarak 5 kat fark atmışsam paradoxun durup bir düşünmesi gerek. öyle heryeri de fethetmedim yani. savaş sistemini çok beğendim sayılmaz. ordular cephe mantığı güzel fakat hani kararlı şekilde emrini dinleseler ne ala. güçlü rus ordusunu kamçatkadan işgal edince mal mal bakması ayrı bir sıkıntı. savaş sistemi kesinlikle elden geçirilmeli. eu4 deki gibi veya vic2 deki gibi bir sistem bana daha mantıklı geliyor. yapay zeka nereye ne için savaş açacağı hususunda sıkıntılı. ilgi ilanı sistemi güzel de şimdi afrikadaki bir yerli isyanına niye büyük güç dahil olur :D ne alaka yani.. her yönden birçok prblemi var oyunun. belli ülkeler ayarlanmış gelişiyorlar. diğerleri yerinde sayıyor.hiçbirşey yapmıyor. mesela qing . aradan yüzyıl geçmiş. bir tane dahi inşaat alanı basmaz mısın be kardeşim. ingiltere sektörü 1500 e çıkarmış. qing hala oyun başındaki gibi duruyor. bu tarz ayarlamaların en az eu4 ayarında yapılması gerek. ya da belli bölgede geçirin oyunu. tüm haritayı sunuyoruz deyip oyunu 2-3 devletle sınırlamayın.oyun belli tarihten sonra çok aşırı kasıyor.ilerleyemiyorsun. diplomatik koz olayı güzel ama 100 yıl koz üretimi için de binbir taviz de vermezsin yahu. ülkeyi protektör olarak bağlayabiliyorum ama diplomatik olarak yapayım desen asla kabul etmiyor. bu nasıl iş.. kesinlikle birçok konuda elden geçmesi gereken oyun fakat çok keyifli bir oyun .
ekleme. demiryolları ve elektrik santralleri yani kısaca altyapı sübvanse etmeden asla ayakta kalamıyor. şehrin elektriğe ihtiyacı var .kuruyorsun .kar da ediyor. bırakıyorsun kendi haline.aradan birkaç ay geçiyor.kasa tamtakır ve şirket iflas etmiş. kesinlikle ayarlanmalı. 400-500k sübvansiyon ücreti ödemek istemem yani.
ekleme. demiryolları ve elektrik santralleri yani kısaca altyapı sübvanse etmeden asla ayakta kalamıyor. şehrin elektriğe ihtiyacı var .kuruyorsun .kar da ediyor. bırakıyorsun kendi haline.aradan birkaç ay geçiyor.kasa tamtakır ve şirket iflas etmiş. kesinlikle ayarlanmalı. 400-500k sübvansiyon ücreti ödemek istemem yani.