Crusader Kings III Türkçe Yama - Ana Konu
(02-01-2025, 18:28)Duman : Bütün konuyu okumanız güzel fakat neyin neden yazıldığına biraz daha kafa yorsaydınız keşke. Orada söylenen şey Steam'den kontrol edin değil, eğer orijinal oyuna sahipseniz zaten güncelleme çıktığında otomatik olarak indirme sırasına alacak, Steam Atölye dosyası şeklinde indirecek. Yoksa neden her gün siteye giriyorsunuz gibi bir durum yok.

Okuyorsunuz neden cevap vermiyorsunuz konusunda, elbette okuyoruz, verilecek cevaplar geçtiğimiz aylarda (ve bundan önceki 13 güncellemede geçtiğimiz yıllarda) verildi, değişen bir durum yok. Yıllar boyunca çevirisini bu kadar umursadığı oyunun çevirisini yapan platformda üyelik açmayıp, "aga çeviri ne zaman gelir?"leri teker teker cevaplandırmak gibi bir vaziyetimiz yok.

Onun dışında - yine - yıllar boyunca defalarca kez sebeplerinden bahsedildiği üzere herhangi bir ilerleme raporu, günün çevrilen eventi, bugün hangi dosya çevrilsin anketi vb. uygulamalar ne yazık ki...

Çevirinin son sürümünden bu yana 11 tane yama gelmedi, 1 ay içerisinde üst üste çıkan 2 DLC geldi. Bir de başka yorumu yok diye eleştiriyorsunuz denmiş, gelin size durumu daha net anlatayım:
  • Yılda 12 ay var, CK3 yılda genellikle 3 DLC çıkarır.
  • DLC'lerin çevirisi (ana dlcler ve event packleri daha uzun, diğer dlcler daha kısa olmak üzere) genellikle 1 ay kadar sürer.
  • Bu durum yılda 9 ay (önceki 4 yılla sabittir) çevirinin %100 olduğu, kabaca 3 ay ise çevirinin "çeviri halinde olduğu" anlamına gelir.
  • 2024 yılında ana DLC Eylül ayı sonunda, event pack Kasım ayının başında çıktı. Bundan bir önceki iletilerimde bahsettim.
  • Siz önceki 4 yılda, 9 aylık dönemlerde açılan hesaplar değil, 3 aylık çeviri sürecinde açılan "hesap sorma hesapları" olduğunuz için eleştiriliyorsunuz. İletiniz olmadığı için veya forumda zaman geçirmediğiniz için değil.
2025 yılındayız, 2020 yılından beri bu çeviri devam ediyor, söylenen sözlerde 5 yılın ağırlığı var. Bunlar rastgele argümanlar değil, yaşanan şeyler.
Hocam gözünüzü seviyim, sizi daha da motive edecek ne gerekiyorsa destek vermeye hazırız. Çeviriyi beklemeye başladım, askere gittim geldim, sözlendim, az kaldı nişanlanıcam ama halen çeviri yok. Nolur çıkarın artık şunu  :sob: :sob: :sob:
[+] 1 üye bluegorki nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Crusader Kings III Türkçe Yama - Ana Konu - Yazar: bluegorki - 02-01-2025, 19:36
CK3 - Rehber Talep Konusu - Yazar: yanke152 - 08-09-2020, 21:16

Konuyu Okuyanlar: GespensterPanzer, 28 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.