25-01-2025, 21:59
(25-01-2025, 18:32)Duman : @aek.aykut
Yanlış düşünüyorsun maalesef, işin etik ve çeviri kısımlarını da geçtim. Bugün herhangi bir mod çalışmasını Steam'den ücretsiz indirebiliyor olman o çalışmanın senin düzenleyip paylaşabileceğin bir içerik olduğu anlamına gelmez. Sen şu an gidip CK3'ün Game of Thrones modunu indirip birkaç karakteri değiştirip bu da benim Game of Thrones modum diye paylaşamazsın. O modun yapımcıları bellidir. Tekrar ediyorum, işin etik, ahlaki kısmını ayırarak ve bizim yaptığımızın bir çeviri çalışması olduğunu eleyerek bunları söylüyorum.
Ben dahil çevirmen arkadaşların emeğine el uzatıp, yapay zeka çeviriyi kendisi yapmış gibi anlatıp, istediğim gibi el koyarım zihniyetine karşı üsluptan mı kaybediyoruz?
@belisarius26
Biz de seni seviyoruz belisarius fakat bu durum ST çevirisinin üstüne güncelleme paylaşabileceğin anlamına gelmiyor maalesef.
Öncelikle özür dileyerek başlayayım ekibin ortaya koyduğu emek ve bir çeviri var tabi ki bunun etiğini geçtim çevirinin bir hakkı var bu da tamamen size ait olduğunu gösteriyor ancak iki taraflı bir gerilim olduğu için konu bazen yanlış anlaşılmalara sebep olabiliyor bu yüzden özür dilemek istedim kimse kimsenin emeğini gasp edemez.
Üslup konusunda ise hala tavrım değişmiş değil sizin bu konuyu iyi idare edemediğinizi düşünüyorum. Kendi bakış açınızdan nedenleriniz olabilir ama bu bana geçmedi ki çoğunluğa da geçtiğini düşünmüyorum. Şöyle yapsaydınız veya böyle söyleseydiniz gibi konular girmeyeceğim ama genel açıdan sadece size dokunan mesajları değil de genel bilgilendirme yapıp insanları infial yerine sakinleşmeye yönlendirebilirdiniz diye düşünüyorum.