03-02-2025, 17:09
Çok efsane bir mod. Özellikle benim gibi historical accurate arayanlar için güzel bir mod. Hem eğleniyorsunuz hem öğreniyorsunuz. Ayrıca ww1 öncesi ve dönemini de kapsadığı için ikinci dünya savaşının asıl nedenlerini çok iyi anlıyorsunuz. Rus iç savaşı Çin'in yüzlerce parçaya bölünmesi, Japonya'nın yükselişi, itilaf devletlerinin savaşı kazansalar bile nasıl ellerindeki gücü yavaş yavaş kaybettiklerini hem yaşıyor hem tarihi projektörde çok iyi anlıyorsunuz. En son oyunumda ABD ile oynadım. Daha çok dünya politikasını izlemek ve oyun mekaniklerini çözmek için bu ülke ile başladım. 1918 e geldiğimde ben savaşa girdim ve yaklaşım 4 milyon taze askeri batı cephesine taşıdım. Öyle vanilladaki gibi harita boyama şeklinde ilerlemiuorsun çünkü siper sistemi diye bir şey var. Hem tarihte daha askeri mobilizasyon (tank uçak) tam gelişmediği için mecbur piyadeler siper siper savaşıyorlar bu da ilerleyişi çok kısıtlı hale getiriyor. Ama çok etkileyici bir şey oldu. Ordum savaşa dahil olduktan sonra sınırlı bir ilerleme kaydetmeme rağmen Almanya sınırlarında cephe kitlendi. Dedim tamam bu oyun böyle biter loopa girer dedim ama Almanya İmparatorluğunun askeri düzeni bir anda çökmeye başladı. Bazı bölgelerde sosyalist grevler yaşandı ve hükümet bu ''solcuları'' orduya dahil etti. Tıpkı tarihte de olduğu gibi Aİ bu kararı verince orduda isyan çıktı org hayvan gibi düştü cepheler çökmeye başladı ve zaten açlık çeken ülke aşırı negatif bonuslar alıyordu. Sonra teslim bayrağını çektirler. yani çok gerçekçiydi.