Anket Başlığı: Oyunu denediniz mi?
Bu ankette oy kullanmak için yeterli yetkiye sahip değilsiniz.
Oynadım, Sevdim

3 60.00%
Oynadım, Sevmedim

0 0%
Oynayacağım

1 20.00%
Oynamayacağım

1 20.00%
Katılımcı sayısı: 5 100%
Bu ankete daha fazla oy kullanamazsınız. [Anket Sonuçlarını Göster]

RYO: Medieval Dynasty
co3a7v.jpg

Oyun Çıkış Tarihi: 23 Eylül 2021

Özet
Medieval Dynasty, Render Cube tarafından geliştirilen ve Toplitz Productions tarafından yayınlanan açık dünya hayatta kalma ve yönetim oyunudur. 2020 yılında erken erişime açılan ve sürekli geliştirilen bu oyun, sizi Orta Çağ Avrupa’sında genç ve hırslı bir adamın yerine koyuyor. Amacınız, zorlu doğa koşulları ve vahşi hayvanlar arasında hayatta kalmak, kendinize bir krallık kurarak hanedanınızı yıllar boyunca yaşatmak!

Oyun Mekanikleri
Hayatta Kal ve Geliş:
Orta Çağ’da yaşamak kolay değil! Açlık, susuzluk ve hava koşullarıyla mücadele etmeli, kaynak toplayarak kendinize bir yaşam alanı oluşturmalısınız. Avcılık yaparak yiyecek bulabilir, kendi tarlanızı ekip biçerek uzun vadeli çözümler geliştirebilirsiniz.
Kendi Köyünü Kur ve Genişlet:
Tek başınıza başladığınız bu serüvende, zamanla etrafınıza göçmenler çekerek kendi köyünüzü inşa edebilirsiniz. Ahşap kulübelerle başladığınız yolculuk, gelişmiş taş binalara ve büyük bir şehre dönüşebilir.
Tehlikelerle Yüzleş:
Vahşi doğada yalnız değilsiniz! Kurtlar, ayılar ve diğer yırtıcı hayvanlar sizi av olarak görebilir. Kendi silahlarınızı üreterek savunma yapmalı ve gerekirse okçuluk veya mızrak kullanarak kendinizi korumalısınız.
Zanaatkâr Ol:
Kendi eşyalarınızı üretmek için marangozluk, demircilik ve dikişçilik gibi becerileri geliştirmelisiniz. Eşyalarınızı ve giysilerinizi üretmek hem ekonominize katkı sağlar hem de sizi oyunun ilerleyen safhalarında daha güçlü hale getirir.
Sosyalleş ve Bir Aile Kur:
Sadece hayatta kalmak yetmez, soyunu devam ettirmelisin! Köydeki insanlarla etkileşime girerek dostluklar kurabilir, hatta evlenerek kendi soyunu başlatabilirsin. Çocukların büyüdüğünde, onlar da hanedanını devam ettirecek!
Geniş ve Açık Bir Dünya:
Medieval Dynasty, keşfedilecek geniş bir açık dünyaya sahip. Farklı biyomlarda avlanabilir, el değmemiş ormanları keşfedebilir ve ticaret yolları oluşturarak ekonomini güçlendirebilirsin.
Dört Mevsim Dinamiği ve Gerçekçi Grafikler:
Oyunda mevsimler değişiyor! Yazın bolluk içinde yaşayabilirken, kışın sert soğuklara karşı önlem almak zorundasın. Giydiğin kıyafetlerden, stokladığın yiyeceklere kadar her detay önemli!

Oyun Konusu: Oyunun kahramanı, anne ve babasının ölümünden sonra iş bulmak ve yetişkinliğe adım atmak için ailesinin evinden ayrılan on sekiz yaşında bir köylüdür. Bu maceraya atılırken güvendiği kişi ise hayatta deneyimli olan amcasıdır. Ancak amcasının yaşadığı kasabaya ulaştığında çoktan ölmüş olduğunu öğrenir. Yerel bir muhafız yardımı sayesinde genç adam bir toprak parçası alır ve kendi yerleşim yerini kurmak ve bölgede itibar kazanmak için iddialı bir planla geleceğini kendi başına halletmeye karar verir. Bu süreçte amcasının gizemli geçmişini de öğrenecektir.

Eğer Kingdom Come: Deliverance, Banished, The Forest, Life is Feudal gibi oyunları sevdiyseniz, Medieval Dynasty oyunu da tam size göre. Tek oyunculu ve derinlikli bir Orta Çağ hayatta kalma deneyimi arayan herkesin mutlaka denemesi gereken bir yapım.

Not: Oyunu 2 sene önce yüklemiştim. Yine güzel geliyordu fakat bırakmıştım. Şimdi tekrar şans vermek istedim. Oyun gerçekten şahane şekilde gelişmiş ve gelişmeye devam ediyor. Özellikle Kingdom Come oyununu sevenler için çok benzeri diyebilirim. Ben o oyunu da çok sevmiştim çünkü. Kingdom Come 2'yi oynamadan önce de bu oyunu tekrar denemek istedim. Şimdilik güzel gidiyor.

Oyunun Türkçesi mevcut

Başka oynayanlarınız var mı?
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Medieval Dynasty - Yazar: Ziniya - Dün, 13:42
Medieval Dynasty - Yazar: Boba Fett - Dün, 15:05
Medieval Dynasty - Yazar: Takeda Akane - 7 saat önce

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.