07-03-2025, 20:20
Bugün JENNIE'nin Ruby albümü çıktı.
- Intro: Jane with FKJ: Hoş melodik bir intro, albümün genel tonuna sizi karşılıyor.
- like JENNIE: "Don't bore us, take us to the chorus". Şarkı baştan sona yüksek enerjiyle vuruyor dinlerken, albümün en iyi şarkılarından biri. Hem nakaratı hem de rap kısımları ile sürekli dinç tutuyor. Tek sıkıntısı fazla kısa olması, ayrıca şarkı Korece içerdiği için de farklı bir tat katıyor, Jisoo dışında diğer BLACKPINK üyelerinden benzer hareketler görememiştim.
- start a war: Şarkının tanıdık bir melodisi var ama nereden olduğunu anımsayamadım. Genel olarak güçlü bir tonu var, yormadan dinletiyor kendini.
- Handlebars (ft. Dua Lipa): Dua Lipa'nın şarkılarından pek hoşlandığımı söyleyemem, bu şarkıda da olmasa olurmuş. Jennie yeterli gibi şarkıya ama büyük oranda birlikte söylüyorlar zaten. Şarkı kötü değil ama solo versiyonu daha iyi olurmuş.
- with the IE (way up): Albümün bence en iyi şarkısı. Hem melodik hem de rap kısımlarıyla öne çıkan bir şarkı. Arkadaki beat old-school rap şarkılarını anımsatıyor. Kelime oyunları bayağı başarılı bir de üstüne bunlarla hikaye anlatıyor olması daha da ileri taşıyor. Bir de farklı melodide kullanılan yaratıcı teknikler dikkatimi çekti.
- ExtraL (ft. Doechii): Albüm tam olarak çıkmadan tekli olarak çıkan son şarkı. Genel olarak feature olan şarkılar solo olsa hep daha iyi olurmuş gibi geliyor, bu da onlardan biri. Şarkının kendisi güzel, feature olmadan tamamen Jennie'nin söylediği bir versiyonu çıksa albümün en iyi 2. sırası çok rahat olur.
- Mantra: Albüm çıkmadan önce çıkan ilk tekli parça. Çok sevdiğim bir melodiye sahip olmasa da neredeyse tüm şarkıda çok sağlam bir kafiye uyumu var, o açıdan bayağı öne çıkıyor.
- Love Hangover (ft. Dominic Fike): Bu şarkının solo versiyonu bulunuyor, YouTube dışında sadece albümün fiziksel kopyalarında bulunduğundan son derece talihsiz. Genel olarak bir hikaye anlattığı için şarkı boyunca bayağı hoşuma gitmişti. Albümün en beğendiğim şarkılarından.
- ZEN Bu daha önce "albüm tanıtımı" şeklinde çıkmıştı lakin şarkı olmadığı yazıyordu, direkt albümün parçası olan bir şarkı şeklinde çıktı. Bence albümün tonu en iyi şarkısı bu, hem arka melodisi hem de yine değişik efektleri ile.
- Damn Right (ft. Childish Gambino & Kali Uchis): Albümün en beğenmediğim şarkısı bu. Genel olarak dinlediğim bir tür değil, beni çekmeyi de başaramadı.
- F.T.S.: Albümün duygusal şarkılarından biri, fazla "ooh" kısımları olmasa aslında daha güzel bir şarkı olabilirmiş ama bu şekilde kendini kısıtlamış gibi geldi bana.
- Filter: Albümün en ilginç başlayan şarkısı. İlk verse ve nakarata bağlayan kısım çok iyi. Keşke şarkının ikinci kısmı da ilk verse gibi olsaymış, o zaman zirveyi zorlarmış.
- Seoul City: Tamamen melodi üzerine giden bir şarkı. Sesini en ön plana çıkaran şarkı olmuş. Seoul & Soul kelime oyunu da şarkı boyunca hakim. "Apple of, of my eye" gibi hızlıca tekrar eden sözler ile de oldukça değişik bir ton veriyor. Verseleri beğensem de nakaratına bayılmadım.
- Starlight: Albümün ikinci duygusal şarkısı. Temposu alışılageldik duygusal şarkılara kıyasla daha yüksek. Nakaratı hafif dile dolanıyor.
- twin: Albümün üçüncü duygusal şarkısı. Normalde bu ayarda şarkıları tercih etmiyorum lakin dinlerken huzur veren bir şarkı olmuş. Kafan doluyken dinleyip rahatlamalık tam.