1,5 yıl geç çıkmış ve beta sürecinden geçmiş bir oyun için kesinlikle bitmemiş bir oyun. Stellaris'e bitmemiş diyordum ama Stellaris'in en azından AI/Sector/diplomasi sorunları dışında mekaniksel bir sıkıntısı yoktu, sadece zamanla bir şeyler eklenmesi gerekiyordu ve beta süreci olmamış olmasına rağmen HOI'den çok daha az buglı bir release yaptı. İlk oyunumda Fransa'yı Almanya ile ilhak ediyorum ve topraklar Sovyet'e gidiyor, daha ne olabilirdi ki? :D HOI 3'ün delilik düzeyinde kompleksliğinden kurtulmuş olması açısından güzel, tabii bazı şeyler kalabilirdi mesela Battleplanlerin bonuslarla kullandırılmaya teşvik edilmesi çok hoş değil ama Battleplanleri aslında tekrar elden geçirebilrlerse microyu azaltan güzel bir şey olabilir.
AI zaten o kadar kötü ki devler bile farkına varmış, bütün faction size expeditionary force gönderip duruyor. İspanya'nın yarısı Amerikan/İngiliz çıkartmasına gitmiş, adam hala expeditionary force göndermek istiyor bana kendini savunmak yerine. Ülkeye göre de değil, playerı tercih ediyorlar besbelli Almanya oyunumda da İtalya oyunumda da Macaristan/Romanya/İspanya asker gönderip durdu. Ha tek fark İtalya oyunumda Almanya göndermiyordu o da herhalde 3 front savaşı olduğundan, zaten Almanya da İtalyan AI gibi Afrikadakilere kadar her tümenini göndercekse Almanya oynamamla İtalya oynamamın bi farkı kalmazdı.
AI zaten o kadar kötü ki devler bile farkına varmış, bütün faction size expeditionary force gönderip duruyor. İspanya'nın yarısı Amerikan/İngiliz çıkartmasına gitmiş, adam hala expeditionary force göndermek istiyor bana kendini savunmak yerine. Ülkeye göre de değil, playerı tercih ediyorlar besbelli Almanya oyunumda da İtalya oyunumda da Macaristan/Romanya/İspanya asker gönderip durdu. Ha tek fark İtalya oyunumda Almanya göndermiyordu o da herhalde 3 front savaşı olduğundan, zaten Almanya da İtalyan AI gibi Afrikadakilere kadar her tümenini göndercekse Almanya oynamamla İtalya oynamamın bi farkı kalmazdı.