(27-08-2015, 15:41)GaulTurk : Miltiades senin yorumlarını es geçiyorum kardeşim, anlıyorum seni. Awake benzeri bir harekette de sen bulunmuştun ve yine tartışmıştık, ondan böyle körükörüne Awake'yi destekliyorsun ikidir.
Birbirlerini destekleyenler belli, hep aynı kişiler. Bir de asla müttefik olmayın ve oyuna almayın demiş, asıl müttefik olunmaması gerekenler bunlar. Müttefikine toprak kazandıran ile mi müttefik olsunlar yoksa sizin gibi müttefikinin vassal'ına support atanla mı.
Support atınca tüm loyal vassal'larım da %100 ile bağımsız olmaya çalıştı. Bakın kendisi ortak büyük düşman yoksa ittifak olunmaz diyor; 1. kendisi Great Parthia ile müttefik olmuş ortada hiçbir güç yok, 2. madem ittifak kalınamıyor derdin nedir de ardından 1 ay geçmeden tüm vassal'larımı ayaklandırıyorsun, sebebini söyleyip ittifaklığı kes ve bi nefes al. Ki öncesinde de Carthago support attı (düşmanım ve ayrıca ortak düşmanımız), eyvallah dedim, tek başıma girdim ve yendim. Savaş biter bitmez bu arkadaş müttefikliği bozup benim zor zamanımda bir daha support attı :Cry . Bana çok güçlendiğimi söylüyor, kendisi 3 katım toprağa sahip ve bol bol genişleme alanı var biz tek yönde vassal'lar ile zar zor oynuyoruz, borç batağındayız. Yorumu size bırakıyorum. İttifak olmayacaktın benimle bunları yapacaksan bu kadar basit, mesele kaybetmek değil çocuk değiliz.
Prensipleri kılıf olarak kullanma kardeşim, bu yaptıkların zor durumdaki güçsüz ittifakını bitirmektir. Ayıp.
Bu arada "Benden korktuğu için MP'den ayrıldı" dediği için yazıyorum. Yoksa derdim değil laf anlatmak.
Ben kimseyi bitirmedim, oyununu kendinden büyük vassallar kurarak oynuyorsan bu senin hatan, ben atmasam üstten Visigoth zaten Support Independence atacaktı vassallarına. Greater Parthia ile ittifak olmam oyunun başında Arabistan'da kurulan abes büyüklükteki ve 50k ordulu Najran'a karşı kendimi güvenceye almak istemem, yani kusura bakma ikimizi de tehdit eden bir büyük güç vardı, oyun okuman 0 olduğundan ötürü bu tip şeyleri anlayamıyor olabilirsin, es geçiyorum. Ben bir ülke yönetiyorum, kimseyi hayrına savunacak, koruyacak, genişlemesine izin verecek değilim, prensipler gereği ittifağı bozdum ve amaçlarım gereğince de güçsüz anında vassallarına Support Independence attım. Bu bir ahlak meselesi değil, EU devlet yönettiğin bir Grand Strategy, fetihlerde binlerce kadının tecavüze uğradığı, çocukların katledildiği bir dönemde geçiyor oyun farkındaysan, gerçek hayatla karıştırmayı bırak şu oyunu.
Daha öncede sırf iyi niyetimden sana özelden yazmıştım yapma böyle, insanlara hakaret etme, insanları yargılama, herkes tarafından antipati kazanıyorsun böyle yaparak demiştim. Anlaşılan çocuğa laf anlatmaya çalışıyormuşuz.
Burak2327'de yeni Sidekickin heralde, hayırlı olsun.