HoI4 - Oyunu Beğenme - Beğenmeme Nedenleriniz
Strategyturk hiç bir şeyi beğenmeme timi acilen kurulmalı, katılması gereken pek çok insan var zira.

Oyun diğer her oyun gibi kusursuz değil, üzerine 10 yılda uğraşsalar kusursuz olmayacak, elbette bir takım sıkıntıları var oyunun, olmak zorunda zaten, ancak böyle yerden yere vuracak, yerin dibine sokacak kadar abartılacak sıkıntılar değil bunlar, maalesef günümüz oyuncuları o kadar her şeyi abartıyor, o kadar kusursuzu istiyor ki elindeki hiç bir şeyden memnun olamıyor.

Kendi deneyimimi anlatayım, şimdiye kadar Japonya-Almanya-Türkiye oyunları bitirdim, Türkiye ve Japonya oynaması olabildiğine eğlenceli ülkelerdi, öyle ki herkesin "şu şöyle bozuk, bu böyle yanlış, en iyisini ben bilirim." dediği şeylerin hiç birini yaşamadım, oyuna dair tek şikayetim oyunun bana bir challange sunmamasıydı, evet oyun kolay arkadaşlar, evet Almanya ile Britanya'ya çok rahat çıkartma yapabiliyorsunuz, evet barış görüşmelerinde yapay zeka kötü durumda, peki bunlar dışında "oyun bitmemiş yea" denebilecek neresini gördünüz oyunun? Bu saydıklarımın oynanışa etkisi düşündüğünüz kadar fazla mı gerçekten? Oyundaki binlerce olumlu tarafın yanında bir kaç eksiklik olması, bir kaç yanlış olması oyundan aldığınız zevki bu kadar baltalıyor mu? Aynı durumu her oyunda yaşıyor musunuz? Zira çıkıp çıkabilecek bütün oyunlarda HoI 4'te olduğu kadar hata, yanlış, kolaylık etmenleri var ve hiç biride HoI 4'ün Grand Strategy derinliğini veremiyor.

Kusura bakmayında bu denli kompleks oyunlara aynı derecede kompleks ve sorunsuz bir yapay zeka yaratmak imkansız, zamanla oyuncular tarafından görülen problemler çözülecektir, zira 1 milyon oyun oynasanız, 1 milyonunda AI'ın farklı hareket ettiğini görebilirsiniz, olayların farklı geliştiğini görebilirsiniz, bu farklı olayların farklı sonuçlara neden olduğunu, belkide AI'ın karar verme mekanizmasını engellediğini görebilirsiniz, bundan daha doğal bir şey yok.

Stellaris'e kızılmasını bir nebze anlarım, evet mid game i kötü bir oyun, lakin HoI 4'e bu kadar yüklenilmesi tam anlamıyla hiç bir şeyi beğenmemeciliktir. Hani her oyuna, her filme, her diziye aynı şekilde yorumlar yapılabilir. Her şeyden kusursuzluk beklenirse, beklentileriniz maalesef böyle hayal olur. HoI 4 benim açımdan bu yıl Dark Souls 3'ten sonra en çok zevk aldığım oyundur, yıllardır oynadığım en kaliteli Grand Strategy'dir.
[+] 1 üye Awake nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
HoI4 - Oyunu Beğenme - Beğenmeme Nedenleriniz - Yazar: Awake - 15-06-2016, 18:14

Konuyu Okuyanlar: 6 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.