30-08-2015, 21:43
(30-08-2015, 21:28)jax61 : yazdıkların her ne kadar rp olsa da kelimeleri dikkatli seçmeni öneririm(eğer inançlı bir kişiysen, yok değilsen sıkıntı yok).ibadilikle alakalı pek bilgimiz yok ama araştırıp öğrendiğim kadarıyla her ne kadar ehli sünnete en yakın harici mezhep olduğu söylense de barındırdığı bazı düşüncelerle en az şialık kadar katı bir mezhep olduğunu gördüm. zira günah işleyeni ve de ibadeti terkedeni kafir sınıfına sokan bir mezhep. oysa ehli sünnete göre günah işlemek veya ibadeti yapmamak ssadece günahtır.
ayrıca ibadiler direkt olarak hadisi inkar etmiyorlar bildiğim kadarıyla.
Hocam, Senin Sünni olduğunu düşünerek söylüyorum. Şiilik'in veya İbadilik'in Aşırı bir mezhep olması senin görüşün. Bir Şii olsaydı Sünniliği aşırı bir Mezhep olarak görebilirdi. Aslında bakarsan çoğu harici sahih hadisleri ve zayıf hadisleri kabul eder. Ehl-i Sünnet'in doğru olduğu da senin görüşün. İnançlı veya İnançsız birisi olduğumu yazmıyacağım ama Konunun Mezhep tartışmasına dönmesini istemiyorum.
Ehl-i Sünnete göre Haricilik Dinden kabul edilmez. Bu Yüzden Oyunda Haricilik diye bir din yok Onun yerine daha Ilımlı olan İbadilik'i koymuşlar. Ben Burada İbadilik yerine hadisleri inkar eden Harici rolünü üstleniyorum. Propaganda yapmaya çalışmıyorum.