05-09-2015, 02:46
katılmıyorum.greater parthia ve bizans ikilisi oyunun başında zaten mpyi domine etmeyi başaran ülkelerdi. devam etselerdi bizans anadoluyu ele geçirdiği vakit hre ye karşı kuracağı müttefikliklerle gnişleme şansı bulabilirdi.dumanın bu kadar rahatça hre kurmasının asıl müsebbibi tabiki carpatia gargia ikilisi buna katılıyorum. spqrnin de denge unsuru olacağı aşikardı ama kendisi daha ilk mp biter bitmez bir daha gelmedi. zaten bu yüzden terkedenlerin hreyi tetiklediklerini söylüyorum. vizigoth evet başedemediği için ayrılmış olabilir ama çok da güçsüz değildi. açıkçası duman carpatia gargia ikilisini güzelce kullanarak hreyi birleştirdi. olay bu kadar basit. kimse de dur diyemedi.bir sonraki mpde umarım başlayanlar bitirebilecek cesareti kendilerinde bulabilirler. yenilip ülkesi yıkılanlara elbette sözüm yoktur ama mpde ülke kurup ayrılanları hoş karşılayamıyorum malesef..sadece bu hrenin kurulmasıyla alakalı bir durum değil.bugün 5 kişi oyun bitirdik misal. geçen mpde bile bu sayı daha fazlaydı ve 1821 i görmüştük. bu mpde 1700e gelmeden mp sona erdi gibi..
![FxO_A92WYAI--2l.jpg](https://cdn.discordapp.com/attachments/273575950573371392/1112712064583086090/FxO_A92WYAI--2l.jpg)