02-08-2016, 21:20
(Son Düzenleme: 02-08-2016, 21:47, Düzenleyen: Redtay.
Düzenleme Nedeni: Üslub
)
(02-08-2016, 13:31)lithium26 : Meselede orda ya Avrupadaki bir devlete savaş açsaydında görseydik bakalım o paris fatihliğini. Osmanlıya güvenip hre içinden bir devlete savaş açan frankfurtun hali ortada. Ayrıca adası dışında katıldığı bütün savaşları kaybeden birisi olarak baya havan yerinde. Ben en azından 200 yıldır dünyadaki en güçlü devlet olan Osmanlı ile yaptığım sayısız savaşta sadece 1 eyalet kaybettim. Adanın dışında tek bir savaş kazandığın görülmemişken iberyaya ve italyaya karışmaya çalışman komik. Normalde laf yetiştirmeye çalışmazdım ama yazılarını yazarken takındığın tavır çok rahatsız edici. RP yaptığımızı unutmazsın umarım (!)
Burada tarihi bir strateji oyunu oynuyoruz ve gerçeklik olsun diye de forumda ülkelerin rollerine bürünüyoruz. Bak Furkan kardeşe ben paris fatihi dedim. adam güzel bir şekilde cevabı yapıştırdı. Herşeyi geçtim burada benim ülkemi eleştirirken hiç mi her oyun sonu screenshotlarından analiz etmiyorsun oyunu.. Orta amerikaya bak ne zaferler kazanmışım. Ben ingiltereyim, sömürgeci ve ekonomi odaklı bir devletim. bana bu yetiyor. (ama sen avusturyasın hem hre'den toprak alman hemde Macaristan topraklarını birleştirmen gerek) ki herhalde gücün sahip olduğun toprak parçasıyla değil iyi bir ekonomiyle olacağını kavrayabilcek kadar bilgi sahibi değilsin. ben aylık 60-65 gelirleri görürken 8k nakit param varken eminim sen ve fransadan kat ve kat zenginim ki sömürgelerden gelen düzenli 300-200 aylık paraları söylemiyorum bile. bu ne demek oluyor. sen bir savaşı 2 sene finanse edebileckken ben aynı savaşı belki zorlasan 5-8 sene finanse edebileceğimi gösteriyor ki bu da zaferin ta kendisidir. SON olarak burada alt tarafı bit OYUN oynuyoruz ve sadece zevk almana bak. kimse senin Osmanlıyla 200 sene mücadele etmeni veya benim 250 senedir Fransa ile savaşmamı ve yenilmeden sadece amacıma ulaşmadığım için wp yapmam ilgelendirmez.