Etkinlik: EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa
Ölüyü canlandıralım :tongue: .Prusya dan sonra en iyi askeri idea lara sahip devlet olduğunu düşünüyorum.Bu fikirler sayesinde Avrupa yı eziyorsunuz, bu yönden çok zevkli olduğunu düşünüyorum.Oyunda en fazla oynadığım devlettir herhalde, Osmanlı dan bile fazla.Hre ye erken adım atılabilirse wc ye kadar gidilebilir.
Tartışmalar
 Oyuna başladıktan sonra dikkatlice izlenmesi gerekli adımlar ne olmalıdır?
Sizce hangi devletler ilk olarak ilhak edilmeli hangi devletler ile ally olunmalı?
Navarra vassallanarak başlanmalı, oyun başında Aragon ve Bohemya ya ally atılmalı.İngiltere yi anakaradan attıktan sonra Aragon la favor miktarımız yetince direk Kastilya ya girilmeli.1454 de yetmesi gerekir ve hemen girmelisiniz, yeni versiyonla 1460 larda Wedding yüksek olasılıkla geliyor, Wedding öncesi Kastilya yı güzelce dövmelisiniz.Bohemya ise İngiltere-Avusturya dostluğuna karşı Avusturya yı oyalamanız için iyi bir seçim olacaktır.Avusturya yla girişilen savaşlarda içinden devlet salın iyice güçten düşsün.1550 ye kadar İberya yı vassalınıza veya kendiniz yemiş olmalı ve Adaya bir kere çıkmış olmalısınız.Sonra hızlı bir biçimde Hre ye adaylığınızı koymalısınız.Bu arada Burgonya ya da 1-2 sefer düzenlenmeli, event getirilmeye çalışılmalıdır, Burgonya dan toprak almamalısınız zaten İberya ve Ada için ae miktarınız oldukça yüksek olacak bir de oralardan ae almanıza hiç gerek yok.
Fransa ile diğer süper güçlere karşı tutum ne olmalı?
Sizce Fransa ile oynarken hangi süper güçlerle müttefik olunmalı, hangileri rakip seçilmeli
Süper güç olmasalar da dediğim gibi Aragon ve Bohemya iyi tercihlerdir.Rakip olaraksa İngiltere, Burgundy ve Kastilya seçilmeli.Osmanlı yla ally olmak ise bence gereksiz, onun yerine elektörlerle diplomatik hakkınızı kullanmak daha mantıklı olacaktır.
Fransa ile HRE'ye karşı tutum ne olmalıdır?
Sizce Fransa ile HRE'ye karşı agresif bir tavır mı sergilenmeli yoksa diplomatik yolla imparator mu olunmaya çalışılmalı. 
 1550 lere kadar hiç karışmamalısınız.1550 şu açıdan önemli, ligler oluşmak üzereyken Avusturya nın İmparatorluk tan düşme şansı yükseliyor, bu arada elektörlerle dost olarak, hızlıca İmparator olunmalı.
Fransa ile hangi idea grupları alınmalı?
Sizce Fransa için en uygun idea grupları hangileridir?
İberya yı vassallara verdiğim için ve tabiki ae için İnfluence i alıyorum ilk olarak.İkinci olaraksa besleyeceğimiz büyük ordu için Economic fikirleri alıyorum, ardından Policy sebebiyle Kaliteli fikirleri seçiyorum.Koloni de gidilebilir fakat amacımız Hre kurmak olduğu için koloninin iyi gideceğini düşünmüyorum.Sonrası ise Administrative alınmalı kesinlikle, olası pu lar için Diplomatic de alınabilir ama tercihim Trade almaktır.Askeri olarak Elan! dolayısıyla Defansif e hiç ihtiyacınz yok, Ofansif alınabilir.
İberya'ya ilerlenirken neler yapılmalı?
Sizce İber Yarım Adasına ilerlenirken nasıl taktikler uygulanmalı?
Benim taktiğim oyun başı Aragon la dost oluyorum.Gerekli favor toplanınca da direk Kastilya ya giriyorum, ae nin yettiği kadar toprak alıyorum.Ardından Wedding gelirse zaten Aragon bağımsız olmak istiyor bir süre sonra, Aragon un bağımsızlık savaşında arkasından giriyorum ve Katalonya oluşturup onu feedliyorum.Kastilya ise arada ki 3 veya 4 savaşla bitecektir, zaten ilk savaştan sonra size pek karşı koyamaz.Portekiz ise Kastilya savaşlarına katılacaktır, arada yapacağınız ayrı anlaşmalarla tek ,tek topraklarını alabilirsiniz.
Britanya'ya ilerlenirken neler yapılmalı?
Sizce Britanya Adasına ilerlenirken nasıl taktikler uygulanmalı?  
Karşınızda ai olunca adaya çıkması çok kolay.Tek yapacağınız İngiltere nin Carrack sayısına bakmak ve ondan fazla Carrack basmaktır.İngiltere donanması sizden üstün sayıda da olsa size saldırmayacaktır, adaya çok kolay çıkacaksınız.

Son olarak işler yolunda giderse 1550 lerde İmparator seçileceksiniz.Bu tarihte bütün topraklarınızı Hre ye eklemeyin kendinizi üye yapın yeterlidir çünkü din savaşları olayı olduğu için reform geçiremezsiniz boşuna otoriteniz gitmesin.Din savaşları kazanıldıktan sonra ae oranınız da düşük bir miktara inecektir, bundan hareketle protestan elektörler düştükten sonra küçük, mümkünse size komşu ülkelere elektörlük verin, ardından onları sırayla vassal layın.3 vassal elektör işinizi görecektir yine de 4 yapıp İmparatorluğunuzu garanti altına alabilirsiniz.Sonrasında din değiştirme, İmparatorluk dışındaki bölgeleri alma gibi gidebilirsiniz.Reformları genelde toprak ekleyerek geçireceğiniz için güzel hesap yapmanız gerekiyor.İberya ve ada sonrası Holstein veya Norveç üzerinden İskandinavya ya girin.Sonrası Rusya, arada İtalya ya da yavaş yavaş girin ve hre ye ekleyin.Buralar da yeterli olmazsa Polonya ya da girerek yeterli otoriteyi toplayabilirsiniz.Sonrası zaten vassal feed, burada wc için en önemlisi ne kadar erken son reforma geldiğiniz.Profesyonel bir oynanış ve bol miktar da şansla wc olabilir neden olmasın.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Redtay - 23-07-2016, 17:02
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: Xepluper - 23-07-2016, 17:31
EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: Royal Guard - 23-07-2016, 18:16
Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: BigEye6 - 23-07-2016, 19:23
EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: BigEye6 - 12-08-2016, 14:55
EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: jax61 - 13-08-2016, 11:31
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: Justicar - 13-08-2016, 13:14
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: BigEye6 - 13-08-2016, 16:01
EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: napolyon94 - 13-08-2016, 17:38
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: iberkay - 29-10-2016, 14:31
EU4 - Haftanın Ülkesi : Fransa - Yazar: Royal Guard - 29-10-2016, 20:29
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Crodo - 28-01-2017, 23:49
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: altnkurt - 28-01-2017, 23:58
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Spear - 29-01-2017, 01:40
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Crodo - 29-01-2017, 14:01
RE: EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Kvothe - 19-05-2018, 08:18
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Zeytin - 15-11-2019, 02:43
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Ferguner - 15-02-2021, 21:26
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Defterdar - 15-02-2021, 21:32
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: Ferguner - 16-02-2021, 08:05
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: baywatch06 - 31-10-2021, 06:00
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: baywatch06 - 31-10-2021, 09:58
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: 1Manascı - 05-11-2021, 22:10
EU4 - Haftanın Ülkesi #13: Fransa - Yazar: MatroxER - 09-11-2021, 14:24

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.