Heightmap'la uğraşmak zor şey o yüzden şu programı buldum: http://www.fracterra.com/wilbur.html
Bu height map'ı renkli hale getirip nerelerin hangi yükseklikte olduğu ile ilgili bilgi veriyor. Renklendirmek için üst taraftan Texture/Shader Setup/Altitude/Sea Level kısmını 93 yapıp tamam derseniz görebilirsiniz. Program ile aynı zamanda dağlar ve denizler yaratılabiliyor ama bir problem var. Hangi dosya türünde kaydederseniz kaydedin resme belli bir oranda parlaklık katıyor. Bu eminim ayarların iyice incelenmesiyle düzeltilebilir ama ben göremedim. Onun yerine kaydettiğiniz heightmap'ı Photoshop'da üstten Image/Adjustments/"Brightness/Contrast" kısmından Brightness'a -41 değer vererek rengini tekrardan karartabilirsiniz. Bu düzeltmenin ardından tekrar Wilbur ile resmi açınca kıyı şeklinde bir sorun görünmüyor tek fark denizde düz alanlarda girinti ve çıkıntılar oluşuyor, bana kalırsa daha hoş duruyor.
Sıfırdan harita yapanlar sürekli girip çıkmak yerine bu program ile heightmap'deki değişiklikleri görebilir.