
ALMAN İMPARATORLUĞU
Büyük Savaş'ta Almanya'nın beklenmedik zaferi Dünya'nın çehresini sonsuza dek değiştirecek olaylar zincirinin fitilini ateşledi. Etrafı sarılmış ve sayıca dezavantajlı duruma düşmüş Alman İmparatorluğu, gösterdiği metanet ve stratejik üstünlükle düşmanlarını yenmeyi başardı. Düşüşü sonrası Paris'in her köşesinde yankılanan Alman botlarının çıkarttığı ses, Fransa'nın direnişini kırmaya yetti. Üçüncü Cumhuriyet yıllar süren savaş ve ekonomik çöküşle karşılaşırken, Britanya İmparatorluğu da uzun süre dayanamadı. Alman İmparatorluğu ve beraberindeki İttifak Devletleri savaştan zaferle ayrıldı, bu savaş sonunda hem Avrupa'da hem de denizaşırı bölgelerde toprak kazanımına sahip oldular.
Her ne kadar savaş savaş alanında kazanılsa da, barış masasında Alman halkı savaşın sonucundan memnun değildi. Alman İmparatorluğu da diğer devletler kadar olmasa da bu uzun süren savaşta büyük yaralar almıştı ve ekonomisi sallantıdaydı. Almanya'nın müttefikleri Avrupa'nın hasta adamı olmaya devam ediyordu ve hala yıkılmanın eşiğinde olarak görülüyorlardı. Almanya'nın savaş sonrası ekonomik toparlanmasının mimarı Şansölye Tirpitz'in çabalarına rağmen ülke hala eski kafadaki generaller tarafından yönetiliyor ve Almanya genelinde reform sesleri tarihte hiç olmadığı kadar yüksek çıkmaya başlıyor.
Alman sınırlarının ötesinde İmparatorluğun eski düşmanları yeni bir bayrak altında dünya genelinde bir devrim yapmaktan bahsediyor, bu esnada Almanya kendi İmparatorluğunu ayakta tutmak için bu zamana kadar görülmemiş bir seviyede çaba sarfetmek zorunda. Almanya'yı neler bekliyor? Bunun cevabını sadece Kayser verebilir.