Etkinlik: EU4 - Haftanın Ülkesi #29: Kongo
benim taktiğim de benzer olsa da bazı farklılıklar var. ben enstitü kazanımı yaparken ticari merkkeze bitişik olan development az isteyen bölgeleri kullanıyorum. ki her biri başlangıç olarak 40 civarı dev ister. burghers estatesini yüceltirseniz bi miktar daha indirim kazanabilirsiniz. neden ticari merkez değil de başka yer? cevabı ticari merkez enstitüleri daha kısa sürede kazanıyor. development olarak hayli avantajı vardır fakat development kasarken yükselttiğiniz şehirler belli noktadan sonra çok aşırı puan ister. sonuçta 3 tane enstitüyü dev kasarak kazanmanız gerekiiyor. tek şehirde dev kasarak 50-60 belkide daha yükske development yerine ana merkez statesine 4 şehire ayrı ayrı dev kasarsanız 36 devlik 4 şehriniz olacaktır. totalde daha az puan harcarsınız ve enstitü için bir şehre kazanım yaptığınızda diğeri kolayca enstitüyü kapacaktır. diğer yandan ilk idea aynen exploration olmalıdır. zira ulaşacağınız bölgeler koloniler tarafından kapatılıyor. yolu açmanız gerekir. ben fetişist kalma taraftarı olsam d katoliklik de tercih edilebilir. çöünkü fetişist dinin tek bonusunu alabiliyorsunuz. aynen hiduizm gibi.katoliklikte yeterince influence topladığınızda birçok özeliği ülkenize yerleştirme şansınız vardır. religious konusunda da katılmaktayım . zira aldığınız sünni şehirleri çevirmekte hayli sıkıntı yaşamanız mümkün.kolonist devletler belli süre sonra ufukta göründüğünde saldırmaları olasıdır . onlar gelene dek askeri yönden güçlenmekte fayda var. gelen orduları yokederseniz belli süre sonra wp isteyeceklerdir. iş gelen orduları yoketmede. o ordular toplanırsa işinizi bitirebilirler.
FxO_A92WYAI--2l.jpg
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - Haftanın Ülkesi #29: Kongo - Yazar: Redtay - 17-12-2016, 23:48
EU4 - Kongo - Yazar: Duman - 17-12-2016, 23:53
RE: EU4 - Kongo - Yazar: Blackwhist - 18-12-2016, 00:51
EU4 - Kongo - Yazar: jax61 - 18-12-2016, 18:08
EU4 - Kongo - Yazar: Fire - 18-12-2016, 18:51
EU4 - Kongo - Yazar: Royal Guard - 19-12-2016, 00:59
EU4 - Kongo - Yazar: jax61 - 19-12-2016, 02:46
EU4 - Haftanın Ülkesi #29: Kongo - Yazar: KARTAL - 17-09-2018, 12:32
EU4 - Haftanın Ülkesi #29: Kongo - Yazar: Aeschyli - 17-09-2018, 13:37

Konuyu Okuyanlar: 8 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.