Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli
(20-12-2016, 11:01)Lehr : Arkadaşlar teknoloji ağacında sanayi kurulumunda önümüzde iki yol çıkıyor birisi dağınık diğeri konsantre sanayi ikisinin kendine göre bonusları var ülke örnek göstererek hangisini tercih ettiğinizi yazarmısınız mesela Türkiye hangi yoldan gitmeli benim düşünceme göre etrafında çok büyük bir hava gücü olmadığı için (tabiki Sovyetleri Almanya dan dolayı saymıyorum) konsantre sanayi yolunda ilerlemeli zaten zayıf ekonomi yüzünden daha fazla bonusa ihtiyacı var sizin önerileriniz nelerdir ? Şimdiden Teşşekkür ederim.

Ülke endüstrilerini küçük-orta-büyük diye sıralarsak, Dispersed Industri(sağdaki)'yi sadece büyük ekonomilerde ya da ekonominizin büyük bir çoğunluğu işgal bölgesindeyse tercih edilebilir. Ben henüz sağdakinin tercih edildiği iyi bir oyun serisine rastlamadım.

Aşağıda vereceğim kaynakta da bahsedilmiş. Şöyle bir hesap yaparsak mantığı daha iyi çözeriz kanısındayım. Tamir ettiğin fabrikaları ve ürettiğin pahalı teçhizatları(tanklar gibi) birbiriyle kıyaslarsak; fabrikaları tamir etmek kısa sürede olurken tank üretmek nispeten daha zor olmakta.  Ayrıca stratejik bombardıman yapan bir tek ingiltere var(kayda değer). Ne zaman ki fabrika tamir süreleri endüstriyi temelinden sarsacak şekilde etkiler, işte o zaman dispersed industry seçilebilir diyorum.

kaynak:https://www.reddit.com/r/hoi4/comments/4zbsu6/concentrated_vs_dispersed_industry_suggestion/
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 20-12-2016, 11:01
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 20-12-2016, 17:47
RE: Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: JazzBerryJam - 20-12-2016, 18:21
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Lehr - 21-12-2016, 08:06
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 10-01-2017, 20:28
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 01-03-2017, 13:55
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 03-03-2017, 13:27
Sanayileşme yolunda hangisi seçilmeli - Yazar: Adm - 03-03-2017, 21:33

Konuyu Okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.