Etkinlik: EU4 - Haftanın Ülkesi #11: Venedik
oyun başında Avusturya, Polonya, Savoy ile müttefik olunca Osmanlı'ya karşı güçlü bir ittifakınız oluşmuş oluyor. Ticarî olarak ben Mısır'ı, Aden Körfezini, sonra da Hindistan'a doğru saldırıyorum. İdea olarak Venedik'e özel askeriye ideasında bile ticari şeyler veren bir idea var onu alıyorum ilk, sonra ticari idea alıyorum. Bu şekilde tonla ticari güç elde ediliyor, ticaretten para kırılıyor.

Mısır'ı almak için Osmanlı-Memlük savaşını bekliyorum rahatça alınıyor o zaman. Osmanlı Memlüğün orduyu yok ediyor çünkü.

Osmanlı ciddi bir sorun, en azından 5 güçlü müttefik gerekiyor Osmanlı'yı durdurmak için. Limitin üzerinde müttefik yapmak gerekiyor. Osmanlı ile Fransa müttefik olmuş ise mutlaka İspanyollar ile müttefik olun. Osmanlı'yı yenip İstanbul, Hidavendigar ve Canik'i aldığınızda ticaret gelirleriniz hem çok artıyor, hem de Osmanlı'nın gücü kırılıyor.

Hindistan'a haritanın Asya'ya açılmasını beklemeden direk Yemen-Umman-Hürmüz üzerinden karadan gidiyorum.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
EU4 - Haftanın Ülkesi #11: Venedik - Yazar: Redtay - 09-07-2016, 17:15
EU4 - Haftanın Ülkesi #11 : Venedik - Yazar: Fire - 11-07-2016, 18:50
EU4 - Venedik - Yazar: gardyans - 30-12-2016, 00:34

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.