Türkler Islam yerine Hristiyanlığı seçseydi?
Hristiyanlığı seçip dili Türkçeden çok uzaklaşanlarda var dilini koruyanlarda var.

Bulgarlar hristiyan oldu sonuç slavlaştılar. Türk kökenli olduklarını kabul etmemekteler.

Macarlar hristiyan oldu sonuç bölgedeki kültürleri hem etkilediler hemde onlardan etkilendiler ama Türk kökenli olduğunu kabul ediyorlar.

Biz anadolu Türkleri bizde çok değiştik efendim dönemin  İstanbul Türkçesini hepimiz biliyoruz yani tamam Karacaoğlana bakarsak halkın dili ile yazdığı için çok rahat anlaşılır bir dili vardır.

Karahanlılar döneminde Kaşgarlı Mahmut, Divanı Lugati Türk'ü boşuna yazmamıştır. Bulunması bile çok ilginç olaylar üzerine olur. Bir zamanların İstanbul Türkçesini hepimiz çok iyi biliyoruz. Karacaoğlan yazılarında gayet güzel halk dili kullamdığı için çok rahat anlaşılabilirdi fakat İstanbul Türkçesi önemli olanıydı çünkü bilim falan tek burada vardı ve Türkçe demeye dilim varmıyor ama değişik bir Türkçe vardı ortada. Türkiye Cumhuriyeti dönemi ile Türkçeleştirildi (olduğu kadar).

Eskiden din önde idi şimdi dil önde yani din politikası ile hareket etmek 500 veya 1000 yıl için çok mantıklıydı ama farkederseniz insanlar mağara adamlığı döneminde beri hep kabileler halinde yaşayıp kendi dilleri, yaşam tarzları oluyor ve diğerleri ile savaşıyor veya birleşiyorlardı. Dil o dönemden beri vardı ama sonradan din kavramı öne geldi yani daha önce yazdığım gibi milli bilinç çok önemli çünkü aynı dinden olduğun dibindeki adam sana ihanet ederken dünyanın öbür ucundan sana destek olmaya gelenlerde vardı fakat İnglizler onları kandırdığı için bize karşı savaştılar ama bilmiyorlardı tabi.

Artık uzay çağındayız yarın birgün dil olayıda ortadan kalkacak ve hepimiz birbirimize çıkarlarımız için değilde insan olduğumuz için yardım etmeyi öğreneceğiz ama şimdi dil çok ağırlıklı olarak yeniden ön planda.

Hristiyan olsaydık yine aramızdan müslüman olan birkaç grup olacaktı. İslam bu kadar büyüyemeyecekti fakat hristiyanlık çok büyüyecekti. Haçlı seferleri Çine karşı yapılabilinirdi ve çok daha farklı bir gelişme gösterirdik.

Din konusuna bir kez daha değinmek istiyorum arkadaşlar bakın o dine bu dine şu dine laf atanlar günümüzde çok var. Bu insanlar çok büyük hatalar yapıyorlar. İnandıkları din değişmemiş olabilir ama insanlık değişti artık dini adam akıllı kavramadan herkes din üzerinden konuşmalar yapıyor. Çok zor değil bunu öğrenmek varsa aile büyükleriniz özellikle yaşlılar onlara eskiden hayırlı cumalar, kutlu doğum haftası, türban(pardesü) gibi şeyler var mıydı diye sorun size yok diyecektir tülbent var diyecektir.
Lütfen dini konularda icatlar çıkarmayın.

Neden bu haldeyiz diye soracak olursanız eğer yahudilerin oyunları demekten başka bir şey diyesim gelmiyor. Böyle bir şeyi ancak onlar yapar.

İnanın bana bugün Hristiyan Macaristan'ın başında Jobbink, Turancı Parti olsaydı Türkleşmek için hareketlerde bulunacaktı. Bu dünyada sizi en iyi anlayacak olan adam aynı dili konuştuğunuz insandır aynı dine inandığınız kişi değil.

Ek olarak yazdığım yazı geri tuşuna basmamla gitmişti o yüzden yeniden yazmıştım o yüzden atladığım yer olmuş onu yazim.

Göktürkçe de çok zengin bir dil değil bir tek Orhun yazıtları var elimizde yani kendimiz yeni kelimeler türetmezsek dilimize etkisinde olduğumuz coğrafya dahilinde örnek aldığımız kültürlerden yeni sözcükler eklemiş olacağız.
[+] 2 üye zencefil nickli üyenin bu iletisini beğendi.
Ara

Bu Konudaki Yorumlar
RE: Türkler Islam yerine Hristiyanlığı seçseydi? - Yazar: zencefil - 13-01-2017, 00:37

Konuyu Okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Strategyturk Forumları

Strategyturk Forumları tüm Türk stratejiseverler için büyük ve kaliteli bir platform olma amacı güder. Forum içerisinde çok sayıda strateji oyunu için bölüm ve bu bölümlerde haber konuları, rehberler, mod tanıtımları, multiplayer etkinlikleri ve üye paylaşımları için alanlar yer alır.