26-01-2017, 17:28
Sen benim dediğimi anlamamışsın birader. Osmanlı-İspanya defansif müttefikliğine karşı değilim dedim ben. Ofansif müttefikliğine karşıyım. Bu mantıkla bende ming ile ittifak olayım getireyim istediğim yere. Ming oyuncusunun 1500 olmadan Avrupa'ya asker getirmesi ne kadar mantıklı olur. İspanya'da aynı şekilde daha 1500'ü geçmemişiz bütün askerlerini Osmanlı'nın ofansif savaşı için harcıyor. Bu arkadaş kollamaktan başka birşey olmuyor işte. Benim engellemeye çalıştığım olay bu. Osmanlı eğer Mughal'ı almak istiyorsa bunu yanına başka devletleride alarak yapabilir. Zaten Osmanlı'ya bu işten İspanya'nın karı ne diye sorduğumda ilerki zamanda ona yardım sözümü aldı gibisinden bir söz duydum. İşte bu yanlış bir olay. Yani İspanya olası İspanya-Fransa savaşında Osmanlıyı kullanacaktır ama Osmanlı neden Fransa'yı yoketmek istesin gibi bir soru ortaya çıkıyor burda. Buna mantıklı bir cevap bulamadığımız zamanda Polonya-Rusya, İngiltere-Fransa, Hindistan-Çin gibi birbirlerine düşman olması gereken devletlerin ittifak olması gibi saçma bloklaşmaların önünü açmış oluruz. Ben şahsen böyle bir multiplayer istemiyorum. Zaten bu tarz bir multiplayerda 1600'ü bile zor görür.